Exclusief in Nederland: Electric Wizard & Moss

Een bak vol met decibellen in het Burgerweeshuis!

Tekst: Chantal Pas / Foto's: Marcel de Graaf ,

Electric Wizard & Moss. Eenmalig in Nederland en het Burgerweeshuis heeft de eer om Deventer op zijn grondvesten te laten schudden. Een zware harde avond, een avond voor de liefhebber.

Een bak vol met decibellen in het Burgerweeshuis!

 

Er staat een lange rij voor de ingang van het Burgerweeshuis in Deventer. De binnenplaats is gevuld met voornamelijk Duits en Belgisch publiek.

Dan klinken ineens de enkele harde donkere klanken van een bassgitaar. Doom-metalband Moss trapt de avond af met veel donker geluid. Zanger Olly Pearson, gitarist Dominic Finbow en drummer Chris Chantler produceren een geluid wat overeenkomt met de omschrijving op hun eigen Myspace-pagina: "an enormous door slamming in the depths of Hell". Het publiek komt langzaam op gang, samen met de trage harde slagen en het oorverdovende geluid van Pearson. Na een korte set is het tijd om het podium om te bouwen voor de hoofdact: Electric Wizard.

Electric Wizard geeft maar één show in Nederland, vanavond, in het Burgerweeshuis. Dit schept verwachtingen. Temeer omdat al in de vooraankondiging werd gesproken over dat Electric Wizard een van de hardste en een van de meest legendarische bands is uit de stonerrock-scene. De zaal stroomt weer vol met publiek en tijdens deze tweede helft is het vele malen drukker dan tijdens het optreden van Moss. De zaal is klaar voor het vervolg van een zware avond.

Electric Wizards Tas opent met een harde bass-line. De bassklanken trekken de volle aandacht van de zaal. Zowel de band als zaal gaan helemaal op in de soms wat eigenaardige sound van zanger Justin Oborn en consorten. Gitariste Liz Buckingham is tevens een bijzondere verschijning op het podium. Ondanks dat de band onderling weinig contact lijkt te hebben en als individuen op het podium staan, zet Electric Wizard een goed, stevig maar vooral hard optreden neer in Deventer. Aan de verwachtingen is meer dan voldaan.

Electric Wizard, eenmalig in Nederland, een avond voor liefhebbers!