Betoverd door Agua de Annique

Een concertverslag van Agua de Annique en het voorprogramma Arthur Adam

Tekst: Steven den Boer / Foto's: Mark Veenstra ,

Zaterdag 6 november speelde Agua de Annique in het Burgerweeshuis. Arthur Adam stond in het voorprogramma.

Een concertverslag van Agua de Annique en het voorprogramma Arthur Adam

 

Het publiek wordt opgewarmd door Arthur Adam. Zijn artiestennaam doet Engels aan, zijn stem klinkt als Jeff Buckley en zijn zweverige gitaargeluiden zouden zelfs door Led Zeppelin goedgekeurd worden. Toch komt Arthur Adam gewoon uit Enschede en vindt hij het in het Burgerweeshuis fijn dat ze ‘zijn bier’, Grolsch, schenken.

 In zijn eentje                                                                                          

Adam staat in zijn eentje op het podium, met drie gitaren die hij af en toe afwisselt in de acht nummers die hij speelt. Adam kan met zijn stem gigantisch uithalen zonder kwaliteit te verliezen en weet het publiek goed te bespelen. Het feit dat hij er alleen staat, is de enige smet op zijn optreden te noemen. Zijn muziek is echt voor een band geschreven, die in het Burgerweeshuis ontbreekt, waardoor het publiek soms wat afdwaalt. Volgende keer dus met band terugkomen Arthur!

Rock ‘n’ roll                                                                                               

De onderarmen van Anneke van Giersbergen staan krachtig naast de microfoonstandaard. Haar tatoeages schreeuwen rock ‘n’ roll, maar wie dan de brede glimlach ziet, is verkocht. Dat Van Giersbergen meer dan 15 jaar podiumervaring heeft, is goed te zien. Zonder schroom gooit zo zowel de langzamere als hardere, snelle nummers eruit. Af en toe kijkt ze iemand in het publiek aan en trekt een gezicht, alsof ze wil zeggen: "Ik zie je wel hoor".

Mislukte mime-act                                                                                  

De overige bandleden staan er wat rustig bij. Zelfs Ruud Jolie, gitarist van Within Temptation, heeft geen grote rol deze avond. Geen uitbundige gitaarsolo’s, maar af en toe heen en weer lopen is genoeg. Als een versterker het begeeft, neemt de band even pauze. Anneke besluit, na een mislukte mime-act, in haar eentje twee nummers van The Gathering te spelen, wat zeer gewaardeerd wordt.

Betoverd                                                                                                    

De stem van Van Giersbergen draagt de muziek. Alhoewel ze met Agua de Annique drie jaar geleden duidelijk een rustiger weg is ingeslagen, zorgt haar stem voor de spanning. Of ze nu gitaar speelt of achter het keyboard plaats neemt, het publiek blijft betoverd door haar stem. De volle zaal in het Burgerweeshuis applaudiseert en geniet. Agua de Annique mag zo weer terugkomen.