Op naar de Burger Band Clash

Een interview met We Stand Alone

Tekst: Steven den Boer ,

In de Burger Band Clash zullen 5 bands strijden om een single-opname in een professionele studio, een fotoshoot en een optreden op het Havenwerk festival. Wij laten je alvast kennis maken met We Stand Alone, die ook op vrijdag 2 april in het Burgerweeshuis staat.

Een interview met We Stand Alone

In de Burger Band Clash zullen 5 bands strijden om een single-opname in een professionele studio, een fotoshoot en een optreden op het Havenwerk festival. Wij laten je alvast kennis maken met We Stand Alone, die ook op vrijdag 2 april in het Burgerweeshuis staat.

Wat zal jullie geheime wapen zijn op de Burger Band Clash waar jullie de jury mee gaan overtuigen?
In het diepste geheim hebben Rick Pragt, Boy van Dulmen, Martijn van Beek en Menno Schaap een alles vernietigend muzikaal wapen ontwikkeld. Dit wapen maakt gebruik van de muzikale kwaliteiten van de bandleden die gekanaliseerd worden via een zogenaamde ''band''. Deze ''band'' is in staat om de vrije wil van het aanwezige publiek zodanig te manipuleren dat het verloop van de geschiedenis op 2 april wordt aangepast en We Stand Alone de Burger Band Clash wint. Of daar in ieder geval een kans op maakt. Hopen we.

Anders gezegd:

Wij gaan op de Burger Band Clash een aantal zelfgeschreven nummers ten gehore brengen die stuk voor stuk doordrenkt zijn in een flinke dosis energieke melodieuze rock met een diversiteit die We Stand Alone waardig is!

Rock dus. Zit dit nog in een specifiek jasje?
Alle bandleden hebben andere muzikale richtingen waaronder punk, emo, pop, indie, rock en metal. Wij combineren al deze stijlen tot een uniek bandgeluid, dus het is moeilijk om ons als band zijnde te vergelijken met een al bestaande band. We sluiten dan ook niet uit dat we ooit met bijvoorbeeld een akoestische wals of een rap nummer uitkomen. Wij spelen waar we zin in hebben en laten ons niet beperken door genres of meningen van buitenstaanders. Wij laten ons juist inspireren door de diversiteit aan muzikaliteit van onze bandleden.

Voor welke band zouden jullie het liefst in het voorprogramma spelen?
Dit is een vraag waar ieder bandlid andere bandnamen gaat noemen. Al werd door meerdere bandleden direct ASG geschreeuwd (http://www.asgnation.com red.) , en dat ook wel leuk klinkt ASG en WSA. Eerlijk gezegd denken we nog niet echt na over zulke dingen. De Burger Band Clash is pas de 3e keer dat we op een podium staan!

Dan zal dit optreden wel belangrijk zijn voor jullie!W
Elk optreden betekent wat voor ons. We mogen spelen met andere bands die dezelfde passie hebben en waar we ongetwijfeld veel van kunnen leren. En we mogen in het burgerweeshuis spelen, de lokale poptempel! Toch iets groter is als het gemiddeld café waar we nu nog in opgesloten zitten. Maar de belangrijkste reden is toch wel dat we onze muziek gaan spelen voor zoveel meer mensen dan normaal. Wij hopen dat met dit optreden meer deuren in de muziekwereld open gaan.

Oja, en Rick, onze zanger, wil graag bekendheid omdat hij volgend jaar mee wilt doen met de verkiezingen van de 'meest sexy vegetariër van het jaar' van stichting Wakkerdier (en die verkiezingen winnen natuurlijk). 'Wij', de rest van de band, wensen Rick veel succes toe maar willen wel benadrukken dat wij deze passie niet met hem delen. Wij staan hier compleet buiten. Echt waar.

Wat gaan jullie eten voor het optreden?
Elke fastfoodketen is een optie. Alleen niet voor Rick want hij is dus een diehard vegetariër.
Dus grote kans dat het een pizza wordt voor de andere bandleden en voor Rick een broodje Subway. En het is Pasen dus ook kilo’s aan chocolade eitjes en paashazen (enige dieren die hij wel eet).

Als jullie winnen, met welk nummer gaan jullie dan een single opnemen en waarom?
Wij denken op dit moment aan ‘Undone’ of ‘Take Me Home’. De reden is omdat dit nummers zijn waar wij het idee bij hebben dat deze nummers onze huidige muziekstijl het best belichamen. Ook kunnen we aan nog heel veel nieuwe, leuke dingen toevoegen aan die nummers.

Met welke belofte zorgen jullie dat alle 465 Hyves-vrienden jullie op 2 april komen steunen?
Als al onze 465 Hyves-vrienden ons komen steunen op Goede Vrijdag dan garanderen wij dat ze helemaal los kunnen gaan op onze muziek en ze de 20 minuten die wij spelen niet snel zullen vergeten! Zeker omdat Menno, onze drummer, dan naakt achter zijn drumstel gaat zitten.
Of dit een positieve ervaring voor mensen zal zijn weten we echter niet. Voor eventuele consequenties zoals leg-humping en trauma's zijn wij als band zijnde niet verantwoordelijk.

Voor klachten, opmerkingen, emotionele schade, boekingen en informatie verwijzen wij de lezer graag door naar http://we-stand-alone.hyves.nl
Wij zijn sinds kort op
@wsarock ook te volgen op Twitter!