Niet groen meer en pluimen in de zomer

Interview met zangeres van COLINN

Iris Offringa ,

Twee jaar na het vertrek bij Sweet Candy Kills staat Jacky Kwast komend weekend met een nieuwe band, COLINN, op het Lenteoffensief in Atak. De band met onder andere beide ex-Hsslhff broers geeft zaterdag haar eerste optreden. 3VOOR12/Overijssel spreekt met zangeres/gitariste Jacky Kwast over deze nieuwe start.

Interview met zangeres van COLINN

In de lunchpauze van haar werk spreek ik met Jacqueline ‘Jacky’ Kwast over COLINN, haar nieuwste band. Ik zeg wel ‘haar’, maar deze band is eigendom van gitarist en toetsenist Ronnie van Nieuwenhoven (ex-Hsslhff), bassist Gerhard van Nieuwenhoven (ex-Hsslhff), drummer Matthijs Rolleman en gitariste en zangeres Jacky Kwast.

”Het is belangrijk dat het hele plaatje compleet is. Met COLINN is dat het geval. Onze muziek is melodieus, de zangpartij klinkt oprecht en vol emoties en iedereen kan zijn eigen ding er in kwijt”, aldus Jacky. Stevige rock, wave en dansbare grooves vormen de ‘Pokon’ van COLINN.

“Groen in de winter, pluimpjes in de zomer. Sorry, er kwam even een klant tussendoor”. Jacky blijkt naast gitaarvingers ook groene vingers te hebben. Misschien krijgt COLINN deze zomer ook pluimen van enthousiaste luisteraars. Groen zijn de bandleden echter niet meer. Alle vier hebben ze veel ervaring opgedaan in vorige bands. Beide broers Van Nieuwenhoven speelden eerder in Hsslhff waarmee ze Nederland ‘overwoekerden’. Ze vonden via een advertentie Matthijs en Jacky, die elkaar weer kennen van een eerder muziekproject. Ze delen met elkaar de liefde voor dezelfde muziekstijlen en gaan met elkaar deze nieuwe ‘kruisbestuiving’ aan.

“We schrijven allemaal eigen nummers en als we deze vervolgens in de oefenruimte in Wilp aan elkaar laten horen, ontdekken we vaak al overeenkomsten tussen de verschillende stukken.” De nummers van de bandleden worden langzaam bewerkt tot een gezamenlijk prduct. De groei van zo’n nummer kan echter wel maanden duren. Ze nemen er de tijd voor zodat iedereen helemaal tevreden is.

Jacky vindt het prettig dat ze in deze band niet de enige is die de kar hoeft te trekken. Dit in tegenstelling tot haar vorige band, Sweet Candy Kills. Ook bij het promoten van de muziek kan ze nu op steun rekenen van de andere bandleden die allemaal al hun eigen netwerk in de muziek hebben opgebouwd. Dat Sweet Candy Kills zichzelf nu nog steeds met nummers promoot die Jacky geschreven heeft, is opmerkelijk te noemen.

Binnenkort gaat COLINN met producer Martijn Groeneveld de studio in om haar eerste EP op te nemen. Groeneveld van onder andere A Balladeer, Solo, Silence is Sexy en At The Close of Everyday, is direct enthousiast over hun muziek. In een preview via MySpace zijn invloeden te horen van onder andere Queens Of The Stone Age, PJ Harvey en Cranberries. De ‘oogst’ van de samenwerking met Groeneveld is over een paar maanden via www.colinn.nl te beluisteren.

Om zelf te beoordelen of COLINN ‘wortel gaat schieten’, kan men aanstaande zaterdag 27 maart naar het Lenteoffensief in Atak. Naast COLINN treden Ciska de Rat, InfraRood, Troops of Doom en The Knockoffs op.