Hiphop Eureka ondanks grote namen slecht bezocht

Weinig bezoekers levert een intieme sfeer met rappers

Tekst: Gerance Leusink / Foto's: Magda Kuipers ,

De vrijdagavond met het programma Figuratief Hiphop van Eureka is niet zo druk bezocht als men zou verwachten met zulke grote namen op het programma.

Weinig bezoekers levert een intieme sfeer met rappers

Hoewel rappers zoals Zoiezo en Manu optreden, is de zaal vrijdagavond in Eureka nog niet eens halfvol. Eén voordeel: dit geeft het geheel een intieme sfeer. Als men wil kan men de artiesten namelijk aanspreken, omdat ze na en voor hun optreden ook in de ‘gewone’ zaal aanwezig zijn.Op deze hiphop-avond zijn naast de artiesten die optreden ook veel rappers aanwezig in het publiek. Ook Fakkelbrigadier Typhoon is van de partij om van zijn collega’s te genieten.

Tijdens deze avond staat de ‘oldskool’ hiphop centraal en komt dubstep ook veel naar voren. Maar de avond begint met de Zwolse hiphopgroep Zoiezo. Deze rappers’ zijn zeer aanwezig op het podium en weten zonder te overdrijven het publiek goed te betrekken bij hun hele optreden. Helaas komt dit publiek wat moeizaam opgang. Maar dit geeft niet, zo vertellen de jongens van Zoiezo zelf. Het gaat immers om de muziek en dat laten ze vanavond merken.


Volgende artiesten in de line-up zijn Skunk & Diesel. Deze actieve rappers krijgen het publiek al wat meer los. Het publiek doet lekker mee op de beats en rhymes van Skunk & Diesel. Ook Vreemde Vennoten komen zeer goed over op het publiek. Ze doen dan ook hun best om het publiek veel te betrekken bij hun act, dat zeer positief wordt ontvangen.


Als hoofdact staat Manu op het programma. Deze rapper, die vooral veel rapt over de politiek en de samenleving in Nederland, begint zijn act met een korte toelichting over zijn motivatie voor zijn thema’s. Eenmaal begonnen komen ‘Van Het Hart’ en ‘Minister President’ langs. Het is goed te merken dat Manu het erg belangrijk vindt hoe het publiek reageert op het optreden en zijn muziek. Misschien staat Manu daarom welgeteld vijf minuten op het podium. Vervolgens staat hij letterlijk tussen het publiek zijn ding te doen, dat het publiek zeer waardeert. Manu legt zichtbaar al zijn passie in zijn raps en vormt dan ook dé perfecte afsluiting voor een zeer muzikale avond.