The Haunted in Metropool

Na eerder gecanceld concert dan toch in Hengelo te aanschouwen

door: Marcel Klaster. ,

Na eerder het concert afgezegd te hebben, omdat de tour met Slayer niet doorging dan vanavond toch The Haunted in de Metropool.

Na eerder gecanceld concert dan toch in Hengelo te aanschouwen

Het voorprogramma voor het gecancelde concert was Kudra Mata, maar omdat deze heren volgende week ook al het voorprogramma van Lamb of God zitten, was er in eerste instantie gekozen voor Gilo die om onbekende redenen hebben afgezegd. Vanavond mag het Gelderse Portall deze avond beginnen. Ondanks dat ze voor een kleine 30 man staan te spelen, zetten de heren een energiek optreden neer en is het publiek al lekker opgewarmd voor headliner The Haunted.

The Haunted is ontstaan nadat drummer Adrian Erlandson van At The Gates samen met gitarist Patrik Jensen de band opricht en al snel wordt aangevuld met de gebroeders Björler die ook in At The Gates speelden.The Haunted is een van die bands die bijna onafgebroken toeren. Een dikke 200 shows per jaar is geen uitzondering. Peter Dolving, de zanger die na een afwezigheid van vijf jaar sinds 2003 weer een vast waarde is van The Haunted, is een frontman puur sang die de aandacht van het publiek constant weet vast te houden. Met zijn wat vreemde blik en zijn duivelse grijns loopt hij bijna constant de longen uit zijn lijf te zingen of schreeuwen, maar pakt af en toe ook zijn rustpunt wat blijkt als hij op een bepaald moment gaat zitten mediteren.

Met een goede mix van oud en nieuw werk weet The Haunted de bezoekers prima te vermaken. Het oude materiaal slaat wat beter aan, maar ook de nieuwere songs worden door het publiek op waarde geschat. Na anderhalf uur is het afgelopen, maar de band neemt nog even de tijd om bij de merchandisestand een praatje met de bezoekers te maken waarna de meeste mensen denk ik toch zeker met een goed gevoel weer huiswaarts keren.