´We hebben veel mazzel gehad, maar.. ook hard gewerkt!´

Go Back To The Zoo over hun enorme succes

Tekst: Elroy Maduro / Foto's: Marieke Waalwijk ,

Soms hebben bands naast heel hard werken ook ineens veel geluk bij het doorbreken in Nederland. Een goed voorbeeld hiervan is Go Back To The Zoo. Onze verslaggever interviewde de heren van deze succesvolle band.

Go Back To The Zoo over hun enorme succes

Jullie muziek zat al in een Nike reclame, jullie hebben support van “iemand die cooler is dan Clint Eastwood of God” (Benny Blisto) en komende week komt jullie debuutalbum uit met een releaseparty in de Westerunie in Amsterdam… hebben jullie heel veel geluk of hebben jullie gewoon keihard gewerkt?
Allebei. We heel hard gewerkt en we hebben veel mazzel gehad. Ik denk dat we onze kansen gepakt en benut hebben.

About Benny Blisto: de titel van het debuutalbum, is dat een persoon of een metafoor voor een bepaald soort vriendschap?
Weer allebei. Benny Blisto is goed en slecht, licht en donker, staat voor een soort vriendschap waar GBTTZ aan hecht, is voor de band belangrijk. De vriendschap komt bij ons vóór de band, allereerst zijn we vrienden.

Hoe vinden jullie het om in Overijssel te spelen en verschilt dat van de rest van Nederland?
Het verschilt van plek tot plek en van optreden tot optreden. Voor ons was het Bevrijdingsfestival Zwolle een absoluut hoogtepunt.

Waar halen jullie inspiratie voor jullie muziek en teksten vandaan?
Uit alles wat GBTTZ meemaakt. Dingen die om ons heen gebeuren en dingen die impact hebben. Deze dingen zie je ook terug in literatuur; vriendschap en liefde zijn een hoofdthema in de muziek, de teksten maar ook in de band. We schrijven over gebeurtenissen die heel specifiek kunnen zijn voor bepaalde mensen, maar die ook heel algemeen kunnen voelen. Iedereen zou zich er op een of andere manier in kunnen herkennen.

Wat gaan we de komende tijd nog meer van GBTTZ horen?

Zoals je al aangaf: ons albumdebuut en verder gaan we heel veel spelen. Eerst staan we ook nog op Lowlands! Daarna volgt in het najaar een Clubtour. De uitdaging daarin is voor ons dat het ons eigen ding wordt en dat we als hoofdact op een podium staan. We zijn benieuwd hoe dat gaat worden. Een aantal tourdata zijn al uitverkocht dus het ziet er mooi uit.

Go Back to the Zoo staat op zondag 22 augustus a.s. om 13:00 uur in de INDIA op Lowlands.