We Stand Alone wint Burger Band Clash 2010

Vijf bands, 3 juryleden, één winnaar

Tekst: Steven den Boer / Foto's: Patrick Willems ,

De Burger Bandclash vult de vrijgekomen plek door de stop van Plugpop mooi op. Een goede zaak, want (jong) talent is er nog steeds. En daar moet je vroeg bij zijn.

Vijf bands, 3 juryleden, één winnaar

De Burger Band Clash 2010 op vrijdag 2 april in het Burgerweeshuis is een groot succes. Het publiek mag door middel van een decibelmeter laten horen hoe enthousiast ze over de optredens van de vijf bands is: vrijwel elke band kan op luid gejuich rekenen.


Soulside mag beginnen en weet zeer overtuigend haar muziek neer te zetten. Alhoewel de band niet altijd even strak speelt, is de samenzang erg goed en liggen de nummers lekker in het gehoor. Bij het navolgende Fibre komt er meer variatie in de muziek: enerzijds hele rustige nummers zoals Heartbreaker, met daarna vrij stevige rock eroverheen. Silkscreen is de enige band die niet in een duidelijk rock-hoekje valt te plaatsen. De rustige funk komt echter wel goed over op het publiek, die de afwisseling kan waarderen.
 
Ether heeft ongetwijfeld Black Sabbath in hun platenkast staan, want het is rocken als vanouds. Soms vrolijk, soms duister, maar sowieso met ouderwetse gitaarsolo’s. We Stand Alone is de laatste band van de avond. De up-tempo nummers voeren ze strak uit. Door de snelle gitaarriffs komt er een stevige rock naar voren, waardoor het publiek zijn energie kwijt kan. Zelfs de concullega’s van Ether dansen het laatste nummer op het podium mee.
 
Gelukkig hebben alle bands laten zien dat ze goede muziek maken en ervan genieten op het podium te staan. De jury oordeelt als volgt: Fibre is de beste straatmuzikant. Hiermee winnen ze een optreden op 10 april in het Havenkwartier. De beste muzikanten zijn Jim Nijhoff (Soulside) en Marten de Vries (Soulside). De beste drummer is Alfonso Kapitano (Ether) en de beste band van de avond is We Stand Alone, die hier dolblij mee is.