Gillende meisjes bij gemaakt jong talent

Gemaakte show met uitzondering van oprechte band All Missing Pieces

Tekst en foto's: Wietse Pottjewijd ,

Op vrijdag april traden drie acts van Nederlandse bodem op in het nieuwe concept ‘Check This’ van Hedon. Met Make It Count, Make Believe en All Missing Pieces presenteerde Hedon het jonge talent van deze tijd met een gemiddelde leeftijd van twaalf jaar.

Gemaakte show met uitzondering van oprechte band All Missing Pieces

Jong talent in Hedon met een gemiddelde leeftijd van twaalf jaar. Dit kan heel slecht of heel goed uitpakken. Dit bewijzen de bands  Make It Count en Make Believe. Ze hebben namelijk niet alleen hun leeftijd en hun naam als overeenkomst. Ze doen alle twee hun naam eer aan, want het komt allemaal zeer gemaakt over. Een uitzondering op het geheel deze avond is de band All Missing Pieces (de verrassing van de avond). Hier galmen de woorden oprecht, energiek, smerig meeslepend en meesleurend.

Make It Count: puberpunk
De avond begint met de jonge band Make It Count uit Kampen. Deze jongens spelen het soort muziek dat het beste geschaard kan worden onder kopje ‘puberpunk’: catchy gitaar rifjes en melodietjes met een hoog springgehalte. Het publiek – gillende meisjes generatie X-Factor – vindt het allemaal fantastisch. De vraag is alleen of dat door de muziek komt of door de ‘looks’ van de jongemannen op het podium. Echter, ze vermaken het publiek en ze stralen plezier uit en dat is positief. Om de harten van de fans nog sneller te laten kloppen, wordt er zelfs aandacht besteed aan een jarige fan en spelen ze een akoestisch nummer. Dit is allemaal erg leuk en aardig maar muzikaal is het allemaal een beetje makkelijk en niet origineel. Men moet echter wel stilstaan bij het feit dat dit allemaal erg jeugdige jongens zijn en dat de band nog maar net een jaar bestaat.
Kortom, Make It Count laat zich gelden als een klassiek ‘highschool’ bandje maar gezien hun leeftijd en geringe ervaring zou de band zich wellicht in de toekomst nog kunnen ontwikkelen tot een volwassen band.


All Missing Pieces is oprecht
De band All Missing Pieces timmert al enige tijd aan de weg. Zo verraste de piepjonge band vriend en vijand met hun spetterende optredens op onder andere Eurosonic.  Al snel volgde hierna landelijke bekendheid wat hen maximale exposure opleverden. Misschien iets te veel, want opeens besloten de broers zich terug te trekken om zich nog meer te verdiepen in hun eigen weg en hun muziek. Inmiddels, twee jaar later, is de band All Missing Pieces terug met nieuw materiaal, hun single ‘Infinity’’ en een extra bandlid Thomas van der Want (toetsenist).  Misschien is het niet helemaal eerlijk om de twee andere bands van de avond te vergelijken met deze band, maar het is mooi om het verschil tussen de acts te zien. Het verschil zit hem in de reden van muziek maken, of te wel in de oprechtheid. Wat Camiel (frontman ) en zijn maten je presenteren is geloofwaardig. All Missing Pieces is eerlijke, smerige, poprock, terwijl de andere bands muziek lijken te maken, omdat het hen goed staat.
Jammer genoeg heeft All Missing Pieces wel eens een betere show gegeven. Het is chaotisch; de basgitaar begeeft het en Camiel springt of valt van het podium. Echter, doordat de band met zoveel energie en passie speelt vergeeft en vergeet men dit snel. Rocken: laat dat maar over aan All Missing Pieces. De band is nog steeds erg jong, maar heeft zeker de potentie om nog te groeien. Goed nieuws dus, voor rockend Nederland.

Afsluiter Make Believe en gillende meisjes

De band Make Believe mag de avond afsluiten. Van de drie bands zijn zij degene met de hoogste  leeftijd en ook met het meeste podiumervaring. Ze hebben immers in het voorprogramma gestaan van 30 Seconds To Mars en gingen op tour met Destine.
Make Believe maakt muziek dat te vergelijken is met bands als Panic! At the Disco en Fall Out Boy maken. Met het optreden is dan ook weinig mis alleen is de originaliteit ver te zoeken. Ook nu staan er weer gillende meisjes vooraan. Hoewel deze meisjes het erg naar hun zin hebben, zo blijkt, zal de gemiddelde muziekliefhebber hier toch niet echt van onder de indruk zijn. Marketingtechnisch is de band interessant; de mannen zien er prima uit en hun liedjes kan men na twee keer luisteren  meezingen. Make Believe doet dan ook een beetje denken aan bands als Tokio Hotel. En het is  inderdaad bewezen dat er goed geld te verdienen is aan zo’n jonge doelgroep.  Als dat dan ook het doel is dan zijn ze waarschijnlijk op de goede weg.


Al met al is deze vrijdagavond in Hedon een interessante avond. Make It count en Make Believe als de gemaakte act met gillende meisjes en All Missing Pieces als de echte oprechte rockers.