15e editie Frankpop Classic daverend succes

Een muzikale avond uit voor jong en oud

Chantal ter Maat ,

De 15e editie van Frankpop Classic is een feit. Zaterdagavond 17 april is de Jupiler Stage van Metropool uitverkocht; het festival van Frank Meijer vindt plaats.

Een muzikale avond uit voor jong en oud

Een uitverkochte Jupiler Stage beloofde goede dingen voor deze 15e editie van het Frankpop Classic-festival. In de zaal aangekomen was het al goed druk. Op het podium stond het voorprogramma al te spelen, ik kreeg net de laatste noten van “I’d Be Yours” van Ilse de Lange mee. Tot mijn verbazing stonden er piepjonge gastjes op het podium. Al gauw kreeg ik door dat het leerlingen van Frank Meijer’s gitaarschool waren. Het nummer wat ze erna speelden, “Fireflies” van Owl City, brachten ze op hun eigen manier ook heel goed over.

Om half 9 was het tijd voor “Hands On Fire”; het thema van deze avond. Als eerste was de Jeugdbende van Frank’s gitaarschool aan de beurt. Ze brachten de sfeer er gelijk al goed in met Queen’s “We Will Rock You”. Daarna speelden ze nog “Hit the Road Jack” van Ray Charles, dit nummer was overigens in een Nederlands jasje gestoken. Grappig om dat eens te horen. Daarna kwamen drie zangertjes om “Heal the World” van Michael Jackson te zingen. Bij dit nummer ging er een vlaag van kippenvel door de zaal. Het nummer werd met zoveel passie gespeeld, dat het erg bijzonder was.

Het mooie aan Frankpop Classic is dat ze om een aantal nummers steeds de leeftijd opvoerden. John Mayer werd deze avond ook goed vertegenwoordigd. Ik heb een aantal nummers van hem voorbij horen komen, onder andere: “Who Says” en “Daughters”. Luuk stal de harten van het publiek toen hij “Apologize” van One Republic ten gehore bracht. Ook het door vijf dames gezongen “Halleluja” viel bij het hele publiek goed in de aarde. Ook werden er twee nummers van U2 akoestisch uitgevoerd, namelijk: “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”en “Where The Streets Have No Name”.

Na anderhalf uur spelen, werd er een tien minuten lange pauze ingelast. Na deze welverdiende pauze kwamen er nog covers langs van de Golden Earring, Michael Jackson,(waarbij het dak er bijna letterlijk vanaf ging) Anouk en als laatste nummer werd het toepasselijke “Saturday Night” van Herman Brood gespeeld .

Deze 15e editie van Frankpop Classic was meer dan succesvol te noemen. Als enige minpuntje zou ik toch de presentatie aan één persoon overlaten. Het idee van twee dames is erg leuk, maar komt wel een beetje rommelig over. Verder voor de rest was het een zeer muzikale avond, voor ieder wat wils. De 16e editie maar weer in Hengelo?