Stud Muffins en Bertolf met plezier in Atak

Bertolf weet publiek muisstil te krijgen

Tekst & Foto's: Marieke Waalwijk ,

Vrijdag 2 oktober mocht zanger Bertolf met zijn band de kleine zaal van Atak komen plat spelen.

Bertolf weet publiek muisstil te krijgen

Hoofdact Bertolf had de mannen van de Haagse band Stud Muffins meegenomen om deze avond te openen. Dit deed de band met veel plezier. Het was hun eerste keer in het Oosten en die eerste keer is ze zeer goed bevallen! Ze genoten er van, maar ook het publiek leek het erg leuk te vinden, genoot van de muziek en deed mee als dat door de band gevraagd werd. De muziek van Stud Muffins bestaat uit lekkere popliedjes waaronder de singles "Tricks Up My Sleeve" en "Run For Cover". Sommige nummers zijn ook nog eens lekker dansbaar, en zo af en toe valt er een beetje blues te horen. Naast hun eigen muziek speelden ze ook het nummer "Hush" (origineel van Kula Shaker) dat ze eerder deze week nog op 3FM ten gehore brachten vanwege de 90’s request week. 

De Zwolse Bertolf heeft met zijn band ook een te gekke avond gehad. Dit was pas de tweede avond van de door 3FM mede mogelijk gemaakte tour, maar de sfeer zat er goed in. De relatie tussen de band en het knapste publiek dat ze bij hun optredens hadden gezien (aldus Bertolf) was erg gezellig.

Naast zijn singles die heel hard werden meegezongen, zijn inmiddels zeer bekende versie van het nummer "Begging" (vooral bekend van het Noorse hiphop duo Madcon) en een cover van "Don’t Let Me Down" van The Beatles die ook van voor tot achter werden meegezongen, kreeg Bertolf de zaal ook helemaal stil. Twee nummers, "The Way I Love You Now" en "Don’t Wanna Lose You Yet" werden helemaal akoestisch gedaan. Je mocht van Bertolf praten als je dat echt heel graag wou, maar dat haalde niemand in zijn of haar hoofd.

Na ruim een uur zijn alle nummers van de set gespeeld en is het wachten op de toegift. Dat wachten duurde niet lang, want ze kwamen meteen terug en speelden er nog een paar.

Dan is het tijd om nog even langs de merchandisestand te lopen om wat CD’s, handtekeningen en foto’s te scoren om vervolgens met een lach op je gezicht richting huis te keren.