"Spinnin Present" presents ...

Aftrap hiphopavond in Metropool is een feit

Tekst + Foto's: Daniël Kuipers ,

Metropool is helemaal vernieuwd en passend bij deze vernieuwing heeft het poppodium ook nieuwe activiteiten die maandelijks terug keren. Onder andere is dat “Spinnin Present” waarbij hiphop muzikanten optreden, van amateurs tot aan professionals.

Aftrap hiphopavond in Metropool is een feit

De avond werd geopend door de rapper Embracement. Hij deed enkele nummers die sterk politiek gericht zijn. Het was goed te merken dat niet iedereen hiervan hield. Tijdens zijn optreden stroomden steeds meer mensen binnen, maar in de zaal bleef het gedurende show nog erg rustig. Na een half uur was de tijd om van Embracement en moest hij het podium verlaten. Daarna werd allerlei verschillende hiphop muziek gedraaid, van Nederlandse bodem tot aan Amerikaanse hiphop.

Na ongeveer een uur kwam de tweede artiest op podium, genaamd Engel. Hij deed een paar nummers van zijn album genaamd “Engelland” en ook de track “Sorry” wat bij vele hiphop liefhebbers bekend is. Veel mensen waren ondertussen ook naar buiten om te gaan roken, maar dat gaf niets, want ook buiten was de muziek luid en duidelijk.
Na ongeveer een half uur á 3 kwartier deed Engel zijn laatste nummer en vroeg hij of de mensen klaar zijn voor Jiggy Dje, de hoofdact van de avond. Helaas moesten we nog een uur wachten tot Jigge Dje zijn hiphopbeats liet horen.

Tegen 23.30 uur was het dan eindelijk zover, Jiggy Dje ging optreden en hij was niet alleen gekomen. Hij had artiesten van zijn eigen label, Noah’s Ark, meegenomen. Onder andere Spacekees en Tarik, waar ze ook nummers van en mee deden. De zaal stond inmiddels vol met mensen en de hiphoppers hadden een goede interactie met het publiek.

 

Na een uur was het eind alweer in zicht. Het publiek vond het jammer, maar de mannen op het podium zelf ook. De host van de avond heeft er uiteindelijk nog voor kunnen zorgen dat ze tien minuutjes langer mochten spelen. Na deze tien minuten was er nog een "open mic", waar mensen uit het publiek hun kunsten konden laten horen.