Popronde Deventer: voor elk wat wils

Brede programmering zorgt voor een geslaagde avond

Tekst: Floor Savelkoel, Marijn Kroon, Erik Delobel / Foto's: Eddy Dibbink, Floor Savelkoel ,

De zesde stad die de Popronde aandeed, was Deventer. In elf cafés traden veertien bands en singer/songwriters op in verschillende muziekgenres.

Brede programmering zorgt voor een geslaagde avond

De popronde deed op zaterdag 26 september Deventer aan. Een brede programmering zorgde voor een leuke avond. De meeste van de veertien bands en singer/songwriters die hebben opgetreden, staan hieronder kort beschreven.

Fabianna Dammers
De winnares van de Grote Prijs van Nederland, gaf met haar leuke liedjes, echt een optreden voor de goede luisteraar en die stonden er ook in De Heeren op de Brink. Het café was halfvol maar de aandacht volledig.

Les Singes

De leden van Les Singes en de eigenaar van de Baron waren even bang dat er niemand zou komen voor het optreden. Maar toen de band begon, stond en zat het café toch halfvol. Les Singes maakt lieve, rustige liedjes om bij weg te dromen. Het publiek was dan ook muisstil.

Most Unpleasant man
De melancholische liedjes van Most Unpleasant Man deden het goed in Café de Heks. In een behoorlijk gevuld café brachten ze strakke liedjes met goede teksten. Naarmate het concert vorderde werd het steeds drukker. Kortom een geslaagd optreden.

Killer Bananazz
De Killer Bananazz uit Wageningen brachten lekkere vuige surfmuziek. Compleet met maskers bestoven zij om
21:30 een stampvol Burgerweeshuiscafé. Vette surf met een gemoedelijke sfeer.

The Veldman Brothers
The Veldman Brothers spelen blues, zoals blues hoort te zijn. Swingend, energiek en duidelijk. Het springt nergens met kop en schouder boven uit, maar is gewoon lekker om naar te luisteren en kijken. Vooral de bluesharp en de hammond doen het erg goed in deze band. Het bluesrock café Crossroads is goed gevuld tijdens het optreden van deze band.

Ten page Pilot
In de warme kelder van Midtown, waar het na aanvang van het optreden snel druk werd, gooide Ten Page Pilot werkelijk hun nummers richting het publiek. Een erg strakke drum met mooie partijen viel meteen op. Ondanks dat de performance van de band een beetje kalm is, was dit optreden een lust voor de liefhebber.

The Benelux
Knallende beats, gitaar, drum, een trompet en zang klapten uit de speakers tijdens The Benelux in De Heeren op de Brink. Frontman Jaap Warmenhoven kwam echt los na een paar nummers en het was duidelijk dat de zanger van tevens Hit Me TV een waar podiumbeest is. Een vernieuwende act met voldoende publiek maakte het wel tot een feestje op deze locatie.

Mirna's Fling
Nadat twee bands van de popronde op het laatste moment hadden afgezegd, heeft Art of Memory zelf maar een band geregeld: Mirna's Fling, winnaar van de Oogst van Overijssel 2008. Singer/songwriter Arjan Hoekstra doet qua uiterlijk wat denken aan Curt Cobain. Samen met bassist Dennis en drummer Ingmar brengt hij een goed live-optreden. Het rockt goed voor een singer/songwriter. Jammer dat het vrij rustig is in dit café.

Landmark 105
Bij de oud-Popschool-leerlingen van Landmark 105 begon de show rustig, maar na een paar nummers liep Café De Boemel toch echt vol, kortom voldoende aandacht. De band maakte tussen de lekkere popliedjes door veel onderlinge grappen. Makkelijke deuntjes die snel wennen, een band met hitlijst potentie.

The Information
The Information haalt duidelijk inspiratie uit bands als Wovenhand en Sixteen Horsepower. Na wat problemen met het geluid begint de band wat later dan gepland maar weet het publiek van café Persee zeker te boeien met prachtige liedjes.

Florian Wolff
Dat Florian Wolff de laatste tijd behoorlijk aan de weg timmert mag duidelijk zijn. Ook bij zijn optreden tijdens de Popronde in Deventer in Café De Alm was dat te ondervinden. Het café was na een tijdje al meer dan vol. Hij speelde zijn liedjes op een ontspannen manier met een erg leuke band achter zich. Vooral in het begin van het optreden waren het vooral luisterliedjes die het publiek niet meteen stil kregen, maar verderop in het concert werd de muziek wat steviger en de aandacht groter.

Chef'Special
Tegelijk met Florian Wolff speelt Chef'Special in De Tobbe. Ook deze kroeg stroomt zo vol dat het dringen geblazen is om binnen te komen. Het optreden van Chef'Special is echt een feestje. De band maakt swingende, energieke hiphop, funk en rock. Je kan merken dat ze vaker hebben opgetreden, het zit allemaal erg strak in elkaar. De zanger gaat lekker aan de haal met het publiek, dat in het begin misschien wat tam is. Maar ten einde van het optreden gaan toch alle hoofdjes flink op en neer. Stilzitten op de muziek van Chef'Special is geen optie.