Paceshifters vlammen onder de vleugels van Peter Pan Speedrock

Presentatie nieuwe single en videoclip in Burgerweeshuis

Floor Savelkoel ,

De Overijsselse band Paceshifters vroeg Peter Pan Speedrock frontman Peter van Elderen om hun nieuwe single en videoclip te produceren. Beide worden gepresenteerd op 6 november in het Burgerweeshuis.

Presentatie nieuwe single en videoclip in Burgerweeshuis

Hoewel het misschien een brutaal voorschot is op de nog altijd uiterst levendige carrière van Peter Pan Speedrock, lijkt het erop dat de Eindhovenaren in de Overijsselse Paceshifters al een waardige troonopvolger hebben gevonden. Het jonge powerrocktrio nam onlangs zelf het heft in handen en vroeg Peter Pan Speedrock frontman Peter van Elderen om hun nieuwe single te produceren. Het resultaat is vanaf 6 november in de vorm van een 7" verkrijgbaar.
 
Paceshifters is in juni 2008 opgericht door de broertjes Paul (19) en Seb Dokman (16). Aangevuld met drummer Koen Klarenbeek (20), heeft de band een start gemaakt waar de meeste bands van dromen. De band bracht al een split-CD uit met de Amerikaanse rocklegendes van The Supersuckers en om de jongensdroom helemaal compleet te maken mocht de band ook mee op tour naar o.a. Engeland, Duitsland, Zwitserland en België.

Do-it! producent Erik Delobel, van het Burgerweeshuis in Deventer, benaderde de jonge band vervolgens om een clip op te nemen. De Paceshifters roken hun kans en trokken direct bij hun grote voorbeeld Peter van Elderen aan de bel voor de muzikale productie van het geheel.
 
Omdat de Paceshifters zo trots zijn op het resultaat van de samenwerking hebben ze, mede naar aanleiding van het feit dat 60 jaar geleden de allereerste vinyl-single verscheen, besloten het nummer 'I Don’t Listen' in een gelimiteerd oplage als 7 inch single uit te brengen.
 
De videoclip en single zullen op 6 november in het Burgerweeshuis te Deventer gepresenteerd worden. Deze avond wordt, in het kader van het Do-it! project, mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Deventer en de Provincie Overijssel. De Paceshifters zullen die avond het podium delen met The Death Letters en Drive Like Maria.