Moke is goed geoliede machine

Amsterdammers in 'Lagerfeld-zwart' zetten mooie show neer in Atak

Tekst: Jasper van Poelgeest. Foto's: René Vink. ,

Op 17 oktober staat de Nederlandse britpop band Moke samen met hun Friese voorprogramma The Pioneers of Love in het Enschedeese Atak.

Amsterdammers in 'Lagerfeld-zwart' zetten mooie show neer in Atak

Buiten is het winters koud, maar eenmaal binnengekomen voelt het aan als een zwoele zomeravond. Vanavond is het eerst de beurt aan de Friese band The Pioneers Of Love, die het publiek op mag opwarmen. Dit deden ze meer dan prima, maar na een half uur is het toch echt tijd voor Moke. De, door Karl Lagerfeld geklede, band begint hun set met nummers van hun nieuwste album "The Long & Dangerous Sea". Voor mijn gevoel begint het concert echter pas echt als gitarist Phil Tilly 'Last Change' inzet, welke voor het grootste gedeelte van het publiek pas de eerste herkenbare tonen zijn.  
De set dendert voort en het is zeer merkbaar dat de heren midden in hun tour zitten. Nieuwe nummers en nummers van hun eerste cd 'Shorland' wisselen elkaar in mooi tempo af. Hoewel de band een strakke set neerzet, reageert het zeer gemengde publiek net zo gemengd. 
 
Als toegift komt zanger/ gitarist Felix Maginn alleen op en weet het publiek mee te zingen in een kort intermezzo, waarbij in de herkansing het publiek in Groningen wordt overtroffen.  
Afgesloten wordt met het laatste nummer van hun nieuwe album 'Lament', wat wel een zeer waardige afsluiting van de show mag zijn. Op het einde komt de band nog één keer op en nadat Felix Maginn ruw het defect aan zijn effectenpedalen heeft verholpen eindigen ze hun set met "Lips Like Sugar" van Echo and the Bunnyman.