Hardgaan tijdens Treatment VS. Deadbeat en support Shutdown Signal

"De Kroeg" in Oldenzaal leent zich goed voor een avondje metal- en partycore.

Tekst: Daisy Oosterbaan. Foto's: René Vink. ,

Intussen een berucht concept: Treatment VS. Deadbeat. Afgelopen weekend was het weer tijd voor de bands om met deze tour wat optredens te doen. Vrijdag 23 oktober stonden zij in de Stam en afgelopen zaterdag 24 oktober in de Kroeg in Oldenzaal. Beide keren met de band Shutdown Signal als support band. 3VOOR12/Overijssel was erbij in Oldenzaal en ging mee in het feestje.

"De Kroeg" in Oldenzaal leent zich goed voor een avondje metal- en partycore.

Als eerste is de beurt aan Shutdown Signal. Een jonge Metalcore band uit Hengelo die in juli hun podiumdebuut beleefde tijdens een optreden in de Nul in Hengelo.
Vanavond was het tijd voor het derde optreden van de band. Wat meteen tijdens het eerste nummer opvalt, is dat de band belachelijk veel aanhang meeneemt, nu al. Dat ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Dan iets over de muziek. De muziek zit goed in elkaar, het klinkt niet verkeerd. De band is wel heel veilig, de nummers die zij tot nu toe hebben en ook tijdens deze avond ten gehore brachten leken sterk op elkaar. Wat mij betreft mag de band wel iets meer lef tonen en variatie in haar stijl brengen. Desondanks, een lekker optreden en wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Na nog een flesje Grolsch gaat de avond verder met Treatment. De band bracht in april dit jaar een EP ‘Slavery’ uit en hebben daarna veel optredens gedaan door het hele land. Deze optredens hebben haar vruchten afgeworpen en de band geeft vanavond een strakke set weg en ondertussen is vast te stellen dat de nummers van de EP hun natuurlijke plek in de setlist hebben gekregen. Eerder vond ik dat de band wel eens onwennig leek op het podium, vanavond is dat niet het geval. Gewoon, een lekker potje metal zoals het hoort.

Dan de afsluiter tijdens deze editie van Treatment VS. Deadbeat: Deadbeat, de band die een nieuw genre laat horen in de regio: partycore, wat de band omschrijft als ‘Metalcore that knows how to party!’. Hun eigen nummers uit de tijd van de EP ‘Redefinition’, maar ook catchy covers als 'Right Round' van  Flo Rida en 'Poker Face' van Lady GaGa worden weer overtuigend en op totaal eigen manier gebracht. Iedere show van deze band is weer een verrassing op zich. Ooit een metalgitarist gezien met een roze shirt en een Hawaï broek? Ik bedoel maar, bij Deadbeat kan dat gewoon. Ondertussen heeft de band aardig wat nieuwe nummers gemaakt en met pakkende titels als ‘I Forgot About Your Name But Can I Call You Annoying?’ weet de band het publiek wel weer met zich mee te krijgen. Er wordt heftig gepit, meegeschreeuwd en zelfs meegedanst (een break waarin 'Can’t Touch This' wordt gespeeld leent zich hier goed voor tenslotte). Al met al hebben zij de avond op ludieke wijze afgesloten, wanneer weer?