Fibre, met een beetje hulp van The Sheer

Deventer band eervol voorprogramma

Tekst: Joost Kleine Schaars / Foto's: Stijn van Baalen ,

Aan het begin van je band’s carrière al openen voor The Sheer is niet mis. Het gebeurt de heren van Fibre. Hoe brengen ze het er vanaf?

Deventer band eervol voorprogramma

Vrijdag 11 oktober is de dag dat Fibre in het Burgerweeshuis speelt als voorprogramma van The Sheer. Goed spelen voor serieus publiek is vanavond een vereiste voor deze jonge band.

 

Zanger Thijs kan niet wachten totdat hij achter de microfoon mag. Om half drie stond hij al voor een dichte deur van het Burgerweeshuis. Iets later, althans, dat was de bedoeling, kwam zanger/gitarist Bart van The Sheer een workshop geven. Een aantal tips van hem komt Fibre zeker ten goede vanavond. De single Alcohol & Medicine is er beter door geworden.

 

De band opent met een rustig nummer. Ze oogt gedurende de hele set statisch. En helemaal strak spelen ze het nog niet, maar dat mag je ook niet eisen van deze nog onervaren band. Al gauw zijn de eerste Joy Division invloeden te horen. Hun sound hebben ze echt wel voor elkaar. In één woord: melodieus. De goedlopende melodieën zijn lekker energiek.

 

Wanneer de single Alcohol & Medicine ten gehore wordt gebracht, leeft iedereen een beetje op. Dit klinkt gewoon lekker. Hij mag wat mij betreft de demo van de maand worden voor 3voor12/Overijssel. Serious Talent band van 3fm worden, zou een mooie kans voor de band zijn om zichzelf te bewijzen. Maar eerst nog wat vaker oefenen. De timing moet perfect zijn.

 

Een album luisteren doe je eerder dan ze bezoeken in de Melkweg. Dat statische moet eraf!