Zeus’ laatste show van het jaar in Vroomshoop..

.. maar het eerste optreden met de nieuwe bassist

Foto's: Marthijs Ekkel / Tekst: Chantal ter Maat. ,

In Vroomshoop staan op 27 november drie verschillende bands. Vanwege een ziekte kon de band GenerC niet spelen, in plaats van deze band was er Echoes From The Past. Naast deze band was er ook nog plaats voor Kleazer en voor de hoofdact: Zeus.

.. maar het eerste optreden met de nieuwe bassist

Vanwege ziekte kon de band GenerC niet spelen deze avond. Echoes From The Past was hun vervanging, en zij openden ook de avond. De energie van deze band spatte eraf, de mix van hardcore, metal, rap en punk zorgde voor een opzwepende set van muziek.  Toch had deze band ook wel hun rustpunten in de nummers, wat voor een heerlijke afwisseling zorgde. Het was echt heel jammer dat deze band weinig respons kreeg van het publiek, want dat hadden ze zeker verdiend.

Kleazer was de band die hierna speelde. Dat deze heren er zin in hadden werd al gauw duidelijk. Het is gewoon een heerlijke stonerrock-band, een genot om naar te luisteren. Dat ze meerdere prijzen in verschillende wedstrijden hebben gewonnen, is meer dan terecht. Het enige minpuntje aan de show was dat het geluid niet altijd even goed klonk, maar voor het publiek maakte dat blijkbaar weinig uit, Kleazer zette een strakke set neer.

Na enig oponthoud stond Zeus op het podium. Met nieuwe bassist Rowdy in de gelederen zette ook Zeus een gave show neer. Al gauw werd duidelijk dat het publiek echt voor deze band kwam. Het respons was er ook naar. Er werd luidkeels meegezongen en de band maakte het gezellig. Ze hadden van mij nog wel een uur door mogen spelen, maar om kwart voor 12 zetten ze hun laatste nummer “Carousel” in.