Vlaams powerrocktrio Triggerfinger die met U aangesproken dient te worden

'Jongens en meisjes, u bent goed bezig.... Oooh ja!'

door: Jasper Poelgeest. ,

Op 26 november staat het Vlaamse Triggerfinger samen met het Tilburgse Daybroke in de kleine zaal van Atak. Een verrassende avond.

'Jongens en meisjes, u bent goed bezig.... Oooh ja!'

Bij het binnentreden van de kleine zaal van Atak staan de heren van Daybroke al met overtuiging te spelen. Hoewel het publiek nog ruim afstand houdt van de jonge Tilburgse band Daybroke, hebben de heren aan ervaring geen gebrek. Zanger Tom Sikkers verwierf al faam als gitarist bij Wealthy Beggar. Toch is er bij het publiek een afwachtende houding en weten de Tilburgers het publiek niet te overtuigen.

 

Terwijl, na een half uurtje Dayboke, de medewerkers van Atak het podium gereed maken voor de hoofdact van vanavond krijgen ze hulp van niemand minder dan de heren van Triggerfinger zelf. Ondertussen schalt er muziek van Excelsior-Recordings labelgenoten als GEM, Spinvis, Johan en Simmer uit de speakers. Aan weerszijden van het podium staan twee verdiepingen aan effecten voor de gitaren en in het midden het nieuwe drumstel van drummer Mario Goossens. Dat stemt mij alvast erg goed!

 

Inmiddels is het publiek richting het podium gekomen en beginnen de Vlamingen aan hun wervelende set. In strakke 'jakhals' pakken wisselen ze in rap tempo nummers af van hun eerste cd 'Triggerfinger' en hun tweede album 'What Grabs Ya?'. Het publiek wordt zeker niet vergeten en het is duidelijk dat de heren veel ervaring hebben opgedaan in zowel het Belgische als het Nederlandse festivalcircuit. Zanger Ruben Block legt zijn ziel en zaligheid in de set en weet het publiek prima mee te krijgen op nummers als 'Is It' en 'Soon'.

 

Bassist Monsieur Paul heeft de hele set een grijns op zijn gelaat. Door z'n zonnebril kan je zelfs z'n ogen nog zien twinkelen, terwijl hij z'n basgitaar zelfs met bottleneck weet te bespelen. Hij staat dan ook met genoegen mee te drummen op het laatste nummer van vanavond van de Eurythmics, ´Sweet Dreams.´ De avond is veel te snel ten einde en hopelijk was dit niet de laatste keer dat we deze Vlamingen hebben mogen bewonderen in Enschede.