Onverwacht vette metal in Walhalla

Sterke avond komt snel op gang

Tekst: Marieke Breedveld / Foto's: Ruud Kuiper ,

Walhalla Deventer organiseert regelmatig metalavonden. De opzet is simpel: drie tamelijk onbekende bands spelen voor een jong publiek. Gezellige avonden van wisselend niveau. De editie van 20 november blijkt er met kop en schouders bovenuit te steken.

Sterke avond komt snel op gang

Walhalla Deventer, 20 november - Striking Justice is de band die het allemaal moet aanwakkeren en doet dit op een slimme manier. De gezellige sfeer en de grote groep mensen die is komen kijken, geven meteen een goed begin voor de band, maar de eigen aanhang zorgt pas echt voor de vlam in de pan. Deze jongens voeren zeker een routine uit op de dansvloer en zorgen ervoor dat de zaal gelijk losgaat bij de eerste ruige noten van het tweede nummer. Het succes van Striking Justice is te zien aan hun deelname aan verschillende festivals in Nederland en ook onder de mensen bij Walhalla hebben ze al redelijke naamsbekendheid. Een solide optreden en gezellige mensen.

 

Daarna een band van onze oosterburen. As Shadows Arise: als je van metal houdt, moet je die naam onthouden. Deze jongens geven een geweldige show weg met een goed opgebouwde set. Ze zorgen ervoor dat bijna de hele zaal meedoet in een moshpit zoals Walhalla die zelden heeft gezien. De twee zangers die de band telt, geven een geluid dat de aanwezigen zeer zeker een piep in de oren zal geven, zoveel kracht zit erin. Veel mensen zijn vanavond voor deze band gekomen, wat is te merken aan de groep die vertrekt nadat het optreden is afgelopen. As Shadows Arise is al goed genoeg om op de grotere festivals te staan. Want het is zeker dat ze er daar ook een goed feest van zullen maken.

 

Als laatste band van de avond heeft 21 Gun Salute een beetje pech. De zaal is leeg gelopen en de meeste mensen zitten waarschijnlijk al door Deventer verspreid. Toch weet 21 Gun Salute de overgebleven mensen vast te houden en er een leuk einde van te maken. Hoewel het rommelige begin misschien wat beter had gekund was, er verder niets op aan te merken. Een minder harde band dan de vorige twee, maar toch een goed optreden waar ze in Walhalla met goede gevoelens aan terug kunnen denken.