Fotoverslag Gothminister in Metropool

Een avond gothic / industrial metal

Tekst en Foto's: Hugo Knobbe ,

Op zaterdag 23 mei waren Gothminister en Deadcell bij Metropool om de liefhebbers van gothic / industrial metal te vermaken.

Een avond gothic / industrial metal

Het voorprogramma van de avond is Deadcell, een live act waarbij industrial metal wordt gecombineerd met dans en multimedia.

Op het podium was een projectiescherm aanwezig, waarop tijdens het optreden verschillende beelden en animaties werden getoond. Een danseres kwam in verschillende outfits het podium op. Van een soort militair tot cheerleader, telkens met evenveel enthousiasme.

Daarna is het de beurt aan Gothminister, zo'n 10 jaar geleden opgericht als solo project, maar ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige band staan ze vanavond bij Metropool. Wanneer ze beginnen worden de resterende lege plekken in de zaal aardig opgevuld. Het podium van Metropool leek haast te klein voor de frontman, die af en toe op een met doek bekleed trapje ging staan, bijna met zijn hoofd tegen het plafond. Het publiek reageert enthousiast en blijft niet stil staan bij de muziek van Gothminister.