En de winnaar is... Sideditch!!

'16Horsepower blijft op onze setlist!' weet bassist Jeroen Bosch van Kleazer met gepaste trots te vertellen

Tekst: Jasper van Poelgeest ,

Roadkill 55, Sideditch, Incission en Kleazer maakten van de finale van de 10e editie van de Pulsecontest in Borne een zeer sfeervolle avond.

'16Horsepower blijft op onze setlist!' weet bassist Jeroen Bosch van Kleazer met gepaste trots te vertellen

Wanneer om kwart voor 8 punkrock band Roadkill 55 staat te popelen om te beginnen, is de theaterzaal van het Kulturhus in Borne nog nagenoeg leeg. Toch speelt de band alsof de zaal uitverkocht is en weten ze onder de bandleden van Sideditch al flink sfeer te maken. Gelukkig stroomt dan toch de zaal een stuk voller als softrock band Sideditch, allen gekleed in het zwart met witte bretels, het publiek weet te boeien met hun 'kunstwerken'. De intense beleving van hun muziek is zelfs nog voor een leek op muziek gebied voelbaar en wordt door de jury beschreven als oprecht bijzonder.

De finalisten kregen van de jury een opdracht mee, een lijst met zo'n vijftig nummers waarvan de band naar eigen keuze één moest coveren. De inmiddels ervaren stonerrockers van Kleazer kiezen erg verrassend voor Low Estate van 16Horsepower, waarvoor zanger Berthil de Lange gebruik maakt van een kassamicrofoon voor het gewenste stem effect. Hardcore formatie Incission kiest op hun beurt voor Welcome To The Jungle van Guns 'n Roses, waarvan ze een zeer sterke en strakke versie neer weten te zetten. Overtuigender dan in de voorronde weten zij hun set te spelen.

 

De sfeer over de hele avond is erg goed, de bands zijn ook zichtbaar onder de indruk van elkanders werk en hoewel de genres niet heel dicht bij elkaar liggen, is er een duidelijke collectieve beleving voor de muziek. Het is een avond waarbij eigenlijk niemand onder doet voor elkaar en het dus erg moeilijk is om een winnaar aan te wijzen. Op erg kleine verschillen gaat uiteindelijk Sideditch naar huis met de prijs van een dag studio.