Undercover update

Marijn Slager solliciteert naar een plekje op de Zwarte Cross

Tekst en foto's: René Jannink ,

Het Slager-geweld barst los in de kleine Deventer kelder.

Marijn Slager solliciteert naar een plekje op de Zwarte Cross

Even een nieuwe undercover update. We hebben Bökkers gehad met thema’s als Black Crowes, Cuby, Norah Jones en Hank Williams. Bökkers, bekend van Jovink en de Voederbietels, gaan we ongetwijfeld terugzien op de Zwarte Cross dit jaar. Henk Koorn daaraantegen starte zijn reeks met een gouden oude: Neil Young. Het blijft natuurlijk een geweldig thema waar drie jaar achter elkaar Neil Young in z’n ééntje schreeuwt om ‘Crazy Horse!’.

Wat vorig jaar op het fijnproeverspodium de verassing van het festival was, wordt dit jaar tot nieuwe hoogten gebracht. De Undercoversessies krijgen een eigen podium. Het zal moeilijk worden het succes van vorig jaar te evenaren. CCR en U2 waren thema’s die geweldig aansloegen bij het publiek, beide overigens vertolkt door Marijn Slager.

Marijn Slager solliciteert nu opnieuw naar een plekje op de Zwarte Cross. Met zijn vertolking van een band die we allemaal van vroeger kennen: Guns ‘n Roses. Smaken verschillen, laten we het daar op houden. Maar over kwaliteit valt niet te twisten. Wat een fantastische act hebben die jongens neergezet. Andew Elt (Sleeze Beez) als Axl had even moeite om de stem los te krijgen. Maar de Slager-backbone, Michel Slager (Nuff Said) op bas, Tanco Baart (U24U) op drum en Mathijs Hoitsma (The Oscars) waren strak als altijd.