Radio 3VOOR12/Overijssel nu ook als podcast

"Podcast wat is dat?"

Stefan Langeslag ,

Radio 3VOOR12/Overijssel nu ook voor onderweg. Lees hier hoe je de radioshow op je mp3-speler of computer krijgt.

"Podcast wat is dat?"

De eerste edities zijn achter de rug en de kwaliteit van de shows wordt alsmaar beter. Radio 3VOOR12/Overijssel mag daarom best gevonden worden! Tot nu toe was ons eigen muziekmagazine alleen te beluisteren via het weblog. Vanaf nu zijn de shows ook als podcast beschikbaar.

Wat is dat ook alweer, zo’n podcast? Eigenlijk is het vooral een audio-bestand dat je download en afspeelt op bijvoorbeeld je computer of mp3-speler. Want, hoewel de naam natuurlijk is afgeleid van Apple’s iPod, de meeste mp3-spelers kunnen met een podcast over weg.

Maar een podcast is toch ook iets meer dan een gewone mp3. Zo krijg je automatisch bericht wanneer we een nieuwe show online hebben, of wordt deze show zelfs automatisch gedownload. Daarnaast kun je makkelijk naar de verschillende optredens, reportages en interviews springen aan de hand van de hoofdstukindeling die we aan de podcasts toevoegen.

Het downloaden van een podcast gaat via bijvoorbeeld iTunes of Juice. Onze show is speciaal aangepast op de mogelijkheden van iTunes, waardoor het misschien nog niet perfect werkt in andere programma’s. Hier gaan we zeker aan werken.

Je kunt je abonneren op de podcast door te zoeken op “3VOOR12” in de iTunes Store.