Lustrumeditie Red Ribbon Rock klinkt veelbelovend

Van gitaarpop tot trashpunk tot regiohelden

Redactie Enschede ,

Red Ribbon Rock, een benefietfestival gericht op de strijd tegen AIDS, vindt morgenavond voor de 5e keer plaats in Enschede. Deze keer een speciale lustrumeditie met landelijke acts en speciale gasten uit de regio.

Van gitaarpop tot trashpunk tot regiohelden

Ondertussen is het woensdagavond 25 maart en is de organisatie van het festival nog hard bezig met de promotie van het festival. Dit jaar zal de Enschedese Musicscene Orgy (ook wel bekend als EMO) een optreden geven op het festival. E.M.O. bestaat uit een selectie van muzikale helden uit de Twentse regio.
We hebben het dan over Kevin (The Tommycats), René (Capacocha), Thozes, Door en Ottoboy. Een deel van deze muzikanten, de organisatie van Red Ribbon Rock en 3VOOR12/Overijssel ontmoeten elkaar een aantal dagen voor het festival tijdens het radioprogramma Podiumzweet op EnschedeFM.

"Red Ribbon Rock is een benefietfestival waar het erom gaat om mensen op een unieke wijze bewust te maken van de AIDS problematiek en de gevaren van onveilige seks. Luchtigheid en interactie met het publiek vormen de kernwoorden voor het festival", aldus de organisatie. Dit jaar vindt het benefietfestival voor de 5e keer plaats. Voor deze lustrumeditie heeft de organisatie groter uitgepakt dan voorheen.

Zo staat Beatallica op het podium van Atak, deze band is - wat de naam al verraadt - een soort hybride tussen The Beatles en Metallica. Ook komt Moss een bezoek brengen aan Atak, een Excelsior band. Zij maakt mooie gitaar popliedjes en zal op Red Ribbon Rock werk van haar nieuwe cd ten gehore brengen. 

Vervolgens sleept DeWolff je -vrijwillig of niet- mee terug naar de sixties en seventies, toen CD's gewoon nog van vinyl waren en mp3-spelers gewoon nog met cassettebandjes werkten. 

Trash, punk en electro van punkchick Elle Bandita is eigenlijk te gevaarlijk voor de oortjes van de gemiddelde punkrock-luisteraar. Verder kan het publiek nog uit haar dak gaan bij Aux Raus. Aux Raus komt uit Amsterdam en bestaat uit het duo Bastiaan Bosma en Luuk Bouwman. Hun idee is simpel: mix de urgentie van klassieke punkrock met moderne hedendaagse techno en gabber. Het festival wordt afgesloten door een aantal lokale pop/rock helden die zich speciaal voor deze avond verenigd hebben in de Enschedese Musicscene Orgy (E.M.O.).

E.M.O. verkondigt het volgende: "Maak je klaar voor een opwindende muzikale orgie!" Op Red Ribbon Rock zal de elite van de Enschedese muziekscene van alles met elkaar gaan doen op het podium. En dit niet alleen in de gebruikelijke posities. Zo kan men bijvoorbeeld Thozes achter het drumstel verwachten (normaal zingt hij en speelt hij gitaar), Kevin (zanger/gitarist van The Tommycats) achter de toetsen, Ottoboy (one man trash band) op tamboerijn, Capacocha op gitaar en Door op percussie.
E.M.O. zal nummers van de verschillende bandleden op een nieuwe manier te gehore brengen, maar ook werk van bijvoorbeeld The White Stripes en Kaiser Chiefs spelen.

Thozes vertelt ons hoe men op dit idee is gekomen: "Janai Shiboleth, uit de organisatie van Red Ribbon Rock heeft ons benaderd. Hij heeft verschillende muzikanten benaderd en uiteindelijk is deze groep eruit gekomen. Dit is een leuke groep met goede muzikanten met verschillende achtergronden. Het gaat helemaal te gek worden."
Ottoboy Jaap reageert hierop: ‘Ja, nu speel ik even niet met mezelf, maar zowaar met Thozes!'
Door (bekend van o.a. Groovediggers) wilt dit nog aanvullen: "Het idee is dat we nummers van elkaar gaan spelen, op een pittige en hardere manier."

Dus, van welke muziek je ook houdt, vrijdagavond 27 maart is Poppodium Atak met dit uitgebreide programma the place to be voor iedere muziekliefhebber die ook nog eens het goede doel wil steunen. Voor meer informatie kijk je op www.redribbonrock.nl of
www.atak.nl.