Goede bands en leuk publiek verzamelen zich in Het Front

Een avondje pitten en Grolsch drinken

Tekst: Daisy Oosterbaan / Foto's: Marieke Waalwijk & Marthijs Ekkel ,

Een avondje harde muziek op een podium dat ik nog niet eerder heb bezocht; twee goede redenen om naar Vroomshoop af te reizen op 27 februari 2009.

Een avondje pitten en Grolsch drinken

Na een kleine zoektocht kom ik om 21:15 uur aan in Het Front, een leuke zaal in Vroomshoop waarvan mijn verwachtingen werden overtroffen. Ik ben echter wel net iets te laat en krijg van de eerste band, Incission, alleen het laatste nummer mee. Dit nummer klinkt heel erg goed. Een volgende keer zal ik voor deze band zeker op tijd zijn.

Tijdens de ombouw voor de volgende band stroomt de zaal langzaam voller en voller. De tweede band van de avond is San Andreas. Een band die erom bekend staat te entertainen en de energie heeft die je ook echt nodig hebt om een band als deze te laten spreken. De nummers van het in november uitgebrachte album ‘Man or Monster’ zitten er al lekker in en klinken vertrouwd. Het is erg goed om te merken hoe de nummers live hetzelfde weten los te maken als wanneer ik thuis de cd draai op hard volume. Zoals 'Up Magazine' het al eerder schreef; San Andreas is klaar voor de grote doorbraak, mijn vertrouwen hebben ze.

Dan Chiraw. Chiraw is een band die bewijst dat ze ook een halfvolle zaal uit haar dak kan laten gaan. Het Front is vrij leeg, maar door de sfeer in de zaal en het enthousiaste publiek merkt men hier heel weinig van. Chiraw maakt juist gebruik van het geringe publiek door het de ‘Wall of Death’ te laten doen en het aan te sporen om ‘de dikkerd om te gooien’. Een band die muzikaal gezien strak in elkaar zit en de juiste klik met haar publiek weet te vinden. Om deze keer met de woorden van San Andreas te spreken: ‘Een band waar Twente best trots op mag zijn.’