Enschede maakt kans op Glazen Huis

3FM Serious Request kiest uit vijf steden

De plannen om het Glazen Huis in december 2009 naar Enschede te halen zijn positief ontvangen door 3FM Serious Request. Vandaag is bekend geworden dat Enschede bij de laatste vijf steden zit en dus een heel serieuze kandidaat is.

3FM Serious Request kiest uit vijf steden

De afgelopen weken hebben niet minder dan zeventien steden zich enthousiast getoond om het Glazen Huis van 3FM Serious Request in december 2009 te ontvangen. Uiteindelijk hebben tien steden een plan ingediend. 3FM heeft deze bekeken en een shortlist samengesteld van vijf steden, waar naast Enschede ook Eindhoven, Rotterdam, Tilburg en Groningen op staan. Het bidboek dat door Enschede Promotie is ingediend bij 3FM bevatte steunbetuigingen van een groot aantal belangrijke organisaties uit de regio. Ook de Hyves pagina met inmiddels bijna 27.000 leden heeft aangetoond dat er bijzonder veel draagvlak is voor dit evenement.

Willy Bijen van Enschede Promotie: “We zijn ontzettend blij dat 3FM zo positief heeft gereageerd op onze kandidaatstelling. We gaan de komende twee weken met z’n allen onze schouders eronder zetten om uiteindelijk het Glazen Huis in Enschede te krijgen.” Ook burgemeester Peter den Oudsten spreekt zijn enthousiasme uit: “Nu is het van belang om de hele regio, inclusief onze Duitse buren, te mobiliseren om van Serious Request een daverend succes te maken, met een recordopbrengst voor het Rode Kruis.” Iedereen die een ludiek idee heeft ter ondersteuning van de kandidatuur voor Serious Request kan zich melden bij Enschede Promotie.

Uiterlijk 25 maart maakt 3FM bekend welke stad in 2009 gastheer wordt voor het Glazen Huis.

Hyves: http://glazenhuisenschede09.hyves.nl/