Beu in Deventer Schouwburg met Piep Knor Tjielp Tjielp

Muzikale afsluiting van Schrijversfestival op Boekenweekzondag

Floor Savelkoel ,

Piepend komen de muziekmachines op gang. Warme fanfareklanken en stampende gitaarriffs ondersteunen markante Nederlandstalige teksten. Rondslingerende luidsprekers hangen boven het publiek. Vanaf het balkon klinken zware bastonen uit enorme buizen. De fanfare speelt een wals terwijl er stapels borden op de maat van een lopende band af kleteren. Welkom bij Piep Knor Tjielp Tjielp.

Muzikale afsluiting van Schrijversfestival op Boekenweekzondag

De Arnhemse band BEU is de spil in deze wirwar van klanken. BEU staat voor ronkende, uit het lood geslagen Nederlandstalige liedjes. Door de combinatie van een diversiteit aan muzikale achtergronden en een theater-ademende frontman worden de optredens van BEU al snel als muzikale reizen ervaren. Live optredens dienen dan ook vooral dit doel: muziek zichtbaar maken.

BEU gaat helemaal zijn eigen weg, maar schuwt daarbij geen muzikale kruisbestuiving met zielsverwanten als de Kift, Krang , Dogtroep en zelfs het Leger des Heils. De laatste zielverwant is Geert Jonkers, geluidskunstenaar van Odd Enjnears. Geert voegt ook tijdens dit concert een ongeëvenaarde mechanisch muzikale dimensie toe aan BEU. Zijn hoekige en knarsende mechanieken zijn de poëtische tegenhanger van de BEU-composities.
Het ‘Piece de Resistance’ van Piepp Knor Tjielp Tjielp vormt de Fanfare Beatrix uit Lettele/Okkenbroek, geleid door dirigent Bert Sleumer. Zij voorzien de arrangementen van BEU van een gloedvolle koperglans.

Piepp Knor Tjielp Tjielp is een eenmalig gelegenheidsproject, als sluitstuk van het Schrijversfestival op de Boekenweekzondag. Het concert vindt plaats op 15 maart 2009 in de grote zaal van de Deventer Schouwburg om 16.00 u. Kaarten zijn te verkrijgen bij de Deventer Schouwburg 0570-638500 of via de website.