Berlijnse band Bonaparte tekent bij Goomah Music

Overijssels platenlabel overschrijdt grenzen van Nederland

Judith Heemskerk ,

Goomah Music overschrijdt de grenzen van Nederland met het tekenen van de Berlijnse band Bonaparte. Hoewel het platenlabel, gerund door Frank Satink en Arjan Domhof, over het algemeen Overijsselse artiesten vertegenwoordigt, is met de toevoeging van Bonaparte het label ook op internationaal gebied actief.

Overijssels platenlabel overschrijdt grenzen van Nederland

Het Zwolse label Goomah Music heeft met hun nieuwste aanwinst, Bonaparte, een internationale doorbraak. Deze Berlijnse band maakt muziek dat het midden houdt tussen electropop en punk. Zelfs is in de verte nog een vleugje Kraftwerk te signaleren gecombineerd met dezelfde sfeer en uitstraling van Electric Six. Goomah Music laat over hun nieuwste aanwinst het volgende weten: ‘Bonaparte is momenteel een ware sensatie in de underground van Europese muziekhoofdstad Berlijn. Het debuutalbum “Too Much”, dat in Duitsland uitkomt in augustus 2008 markeert het begin van een stormachtige carrière.’

Dit desbetreffende debuutalbum “Too Much” zal volgende maand (15 april) in Nederland op Goomah Music uitkomen. Hoewel de Berlijnse band heeft getekend bij een Zwols label, worden de promotionele activiteiten voor dit album ondersteund door Excelsior Recordings en V2.

De samenwerking tussen de labels werd onlangs (11 maart jl.) door Goomah Music bekend gemaakt. Dat Goomah op dit moment, met de toevoeging van de Berlijnse band Bonaparte, tot een internationalisering over is gegaan, heeft hoogstwaarschijnlijk met deze samenwerking te maken.

Bonaparte treedt deze week in Paradiso en Doornroosje op. Voor Overijsselaren is het wachten op deze band tot Dauwpop.