Bands maken het de jury opnieuw niet makkelijk

'Het niveau ligt dit jaar beslist veel hoger dan voorgaande jaren'

Jasper van Poelgeest ,

Pace Shifters, Sideditch en Guaranteed A Lifetime streden afgelopen zaterdag tegen elkaar om een finaleplaats van de Pulse Contest waarin ze het de jury beslist niet makkelijk maakten.

'Het niveau ligt dit jaar beslist veel hoger dan voorgaande jaren'

Na een eerste, voor de jury erg lastige voorronde waarbij Kleazer met de eer streek en de eerste finaleplaats veroverde vond de tweede voorronde deze keer, als uitzondering, plaats in de kelder van het Kulturhus in Borne.
Als eerste was het de beurt aan de jonge punkrockers van de Pace Shifters. Hun set zat gelikt in elkaar en het leek op een try-out voor hun concerten volgende maand in York en Nottingham waar ze mogen openen voor hun idolen van de Supersuckers. De jonge frontmannen deden er alles aan om de charme van het publiek te winnen en met succes!

Vervolgens was het de beurt aan Sideditch waarbij de uitstraling van de bandleden me gelijk deden denken aan Joy Division. De set begon rommelig en na wat bijstellingen leek het dan echt te beginnen en werd het spel na mate de set vorderde steeds sterker. De dynamiek van het samenspel werd de kelder ingeslingerd tot achter de bar en met name de chemie tussen de bandleden was niet alleen voor henzelf voelbaar maar maakte ook op de jury diepe indruk.

Geen gemakkelijke opgave voor Guaranteed A Lifetime die de avond af mocht sluiten. Een trompet als opener bracht het publiek wel een stuk dichter bij het podium. Dat dit prachtige instrument bij geen enkel nummer in de rest van de set ingezet werd was totaal geen gemis maar juist een kracht. Met veel energie en meer durf dan Sideditch lieten zij een krachtige show zien.
De spanning in de kelder was groot tijdens de uitslag van de jury. De klus om maar één band naar de finale te sturen was voor de jury zo lastig waardoor ze meenden een
wildcard in te moeten zetten voor een extra finaleplaats. Guaranteed a Lifetime wist de jury het meest te imponeren met hun muziek en Sideditch kreeg de wildcard.

25 april is de volgende voorronde, dan strijden Planetary Sounds, Incission en Roadkill 55, deze keer in de theaterzaal van het Kulturhus in Borne, om een plek in de finale naast Kleazer, Sideditch en Guaranteed A Lifetime.