McFalafel en een hoop TAMTAM

NO blues in Deventer SchouwBurger

Tekst en foto's: René Jannink ,

Het is alweer bijna een jaar geleden dat NO blues in Deventer gespeeld heeft. De laatste maal was op het 3daysON festival. Nu staan ze in de Deventer Schouwburg op het podium.

NO blues in Deventer SchouwBurger

Onder de noemer ‘SchouwBurger’ - een samenwerking tussen de Deventer Schouwburg en poppodium Het Burgerweeshuis, waarbij Schouwburgconcerten plaatsvinden in Het Burgerweeshuis en omgekeerd - trad No blues op vrijdag 29 mei sinds bijna een jaar weer op in Deventer. Vorig jaar speelden zij samen met Tracy Bonhem op het 3daysON festival.

No blues is een productie van het productiehuis Oost-Nederland. In 2004 werden Ad van Meurs (gitaar), Haytham Safia (U’d, Arabische luit) en Anne-Maarten van Heuvelen (contrabas) uitgenodigd door productiehuis ON, om een soort van cross-over te maken tussen Arabische muziek en folk/blues. Inmiddels is het derde album ‘Lumen’ verschenen.

Het is een speciale avond, want de videoclip gemaakt door objectentheater TAMTAM vindt zijn première in deze SchouwBurger episode. De ‘Survival, or how to survive Murphys law’ clip is deel twee van het tweeluik over Hebben en Zijn. Met hoofdpersoon K. en zijn strijd om het bestaan.