Sanne is een stoere Roodkapje

Fotoshoot met Evert Thiry “precies zoals het hoort”

Tekst: Anouk Timmerman ,

De 21-jarige Sanne Roffel uit Drachten werd door middel van de verkiezing op RedRibbonRock.nl verkozen tot de mascotte voor het benefietfestival in 2009. Afgelopen vrijdag reisde ze af naar Antwerpen, waar de Roodkapje-foto's zijn gemaakt.

Fotoshoot met Evert Thiry “precies zoals het hoort”

Woensdagmiddag. Ik heb met Sanne afgesproken haar even te bellen over de fotoshoot. Ze begint direct enthousiast te vertellen. “Ja, hoi! Ik ben net terug van de kapper voor vanavond!” Sanne blijkt niet alleen de Roodkapje-verkiezing te hebben gewonnen, maar staat vanavond bovendien in de finale van de Schoolmeisjesverkiezing. “We zijn begonnen met 30 meiden en nu zijn er nog maar 10 over. Vanavond wordt de winnaar bepaald.”

Sanne is niet geheel onervaren als model. Naast Red Ribbon Rock en de Schoolmeisjesverkiezing doet ze ook geregeld fotoshoots. En wat research leerde ons al dat ze vorig jaar heeft meegedaan aan de Buurmeisjesverkiezing van mannenblad FHM. “Door die wedstrijden kom ik wat meer in the picture.”

Kende je Red Ribbon Rock dan eigenlijk al wel? “Nou, nee... Red Ribbon Rock vindt plaats in een poppodium in Enschede en zelf kom ik natuurlijk uit Drachten. Ik werd in Leeuwarden aangesproken op straat. Diegene gaf me een flyer en vertelde dat ze voor een festival op zoek waren naar een Roodkapje. Ik zag mezelf wel in de rol van Roodkapje en heb me dus maar opgegeven.”

Vrijdag was de fotoshoot. Die zou plaats vinden bij de Belgische fotograaf Evert Thiry, dus moest Sanne vanuit Drachten afreizen naar Antwerpen. Het was een zeer geslaagde dag. “Mijn vader was in de gelegenheid de hele dag mee te gaan. Anders was ik met het OV gegaan, maar die vond het ook hartstikke leuk om een keer mee te gaan. Het was echt heel geslaagd. Het hele team was leuk. De sfeer was goed, er waren visagisten, assistenten en eten in overvloed aanwezig en er werden veel grapjes gemaakt tussendoor. Kortom, gezellig. Zoals het hoort.”

“Ik kreeg voorafgaande aan de shoot een sms'je: “Heb je Romeinse sandalen?”. Huh, nee, die had ik dus niet. Toen heb ik maar mijn bruine laarzen meegenomen. Kwam ik daar vrijdag, hadden ze een complete Romeinse helm en een schild voor me klaarliggen. Dat verbaasde me wel. Bij Roodkapje denk je toch aan een lief meisje ergens in een bos. Maar dit is heel wat stoerder, met meer pit.”

Natuurlijk zal Sanne tijdens het festival op 27 maart ook aanwezig zijn. “Maar de eerste handtekening heb ik al aan mijn ouders beloofd!”