Eerste show Radio 3VOOR12/Overijssel een succes

Energieke optredens en een tevreden publiek vullen Popfront met een glimlach

Steven Oldengarm ,

De eerste radioshow van 3VOOR12/Overijssel is een feit. Vanaf 1 februari is de opname te beluisteren op deze website. Popliefhebbers zijn elke laatste zondag van de maand welkom om in het Popfront te Zwolle de opnames bij te wonen. Zo ook afgelopen zondag.

Energieke optredens en een tevreden publiek vullen Popfront met een glimlach

3VOOR12/Overijssel is gestart met een maandelijkse radioshow. Dit is een magazine waarbij acts uit de provincie worden uitgelicht door middel van live optredens, reportages en interviews. Na een succesvolle pilot in december heeft het team van vrijwilligers zondag 25 januari 2009 de eerste officiële uitzending opgenomen. Voor een live publiek in het Zwolse Popfront traden de acts Capacocha, Midnight Menace en producer Crave op. 

Nadat de deuren van het Popfront om half drie opengaan, stroomt het publiek al mondjesmaat binnen. Er hangt een gezellige sfeer en wat is nu een betere invulling van je zondagmiddag, dan lekker genieten van bandjes in het intieme zaaltje van Popfront te Zwolle. De aftrap wordt gedaan door de uit Enschede afkomstige Capacocha. Deze one-man band loopt over van de energie en dat knalt van het podium. Het publiek dat eerst een afwachtende houding heeft komt verder naar voren en het lukt de meeste mensen niet om stil te blijven staan. Er verschijnen steeds meer lachende gezichten. Het mag duidelijk zijn, Capacocha weet zijn publiek als geen ander te bespelen. Zijn rauwe sound is een mix van rock&roll en electronische beats die je meer energie geven dan de populaire blauw-zilveren blikjes energiedrank.

De acts worden tussendoor afgewisseld door producer Crave, dit is het alias van Dries Bijlsma, onder andere bekend van Combo di Conjo. Ook heeft Dries in de Zwolse hiphop scene al aardig naam gemaakt door de muziek te verzorgen op het album 'tussen licht en lucht' van Typhoon. Mensen die bekend zijn met dit album horen dit ook terug in zijn set. Het is een aangename afwisseling alhoewel het jammer is dat het publiek deze intermezzo's vaak gebruikt om even een praatje te maken en een biertje te halen.

De punkrockband Midnight Menace weet het publiek weer snel bij de les te krijgen en er wordt genoten van hun stevige muziek. Deze band is nog maar een klein jaar bij elkaar en komt net uit de studio. Naast een optreden in het Zwolse café De Docter is dit het enige optreden dat ze na hun opnames hebben gedaan. Er wordt daardoor nog niet perfect gespeeld maar dat doet niets af aan het plezier dat men in de zaal heeft. Een paar kleine schoonheidsfoutjes horen gewoon bij een live optreden en maken het vaak alleen maar levendiger. Midnight Menace laat zich dan ook absoluut niet uit het veld slaan en zet een totaalplaatje neer waar iedere muziekliefhebber blij van kan worden.

De show wordt afgesloten door een nieuwe set van Crave die boeit met zijn beats. Al met al dus een geweldige eerste radioshow die voor veel mensen een bijzonder leuke zondagmiddag heeft gebracht. Naast deze optredens zijn er ook interviews met Capacocha en Midnight Menace opgenomen en wordt de uitzending verder aangevuld met reportages, een column en een concertagenda. De uitzending is vanaf 1 februari in zijn geheel te beluisteren op deze website.

Ben jij ook geïnteresseerd om mee te werken aan onze maandelijkse radioshow? Stuur dan een mail met je gegevens en motivatie naar: radio3voor12ov@gmail.com