Def Enter Hiphop jam met Dichtende Straat-Filosofen, Pure Figuranten, Monsters Incognito en Grijze Massa!

Funky rhymz, vette skills, pompende hiphop beats.

Tekst: Chantal Pas / Foto's: Ronald Blijd en Stijn van Baalen ,

Een grote rij bezoekers voor de deuren van het Burgerweeshuis. Def Enter Hiphop Jam met Dichtende Straat-Filosofen, Pure Figuranten, Monsters Incognito en Grijze Massa staan op het programma. Het is een avond vol Overijssels hiphop talent. Een groot spektakel voor de Overijsselse hiphopscene!

Funky rhymz, vette skills, pompende hiphop beats.

Het is druk zaterdag 24 januari. Bij aanvang van het programma staat er een grote rij voor de ingang van het Burgerweeshuis. Eenmaal boven in de zaal is het moeilijk nog een plek te veroveren om het optreden van Dichtende Straat-Filosofen te aanschouwen. Wat direct opvalt is het zeer jonge publiek van deze zeer veelbelovende avond. Echter, naarmate de avond vordert, neemt de leeftijd van het publiek toe maar de aantallen zienderogen af.

Dichtende Straat-Filosofen, bestaande uit Du Ferdii en ConvexXx, zetten vanavond hier hun debuut neer en lijken er zin in te hebben. Dit heeft een aanstekelijk effect op de bezoekers. Zij zetten een set neer met zeer gevatte teksten op een stevige beat.

Na een korte pauze, verzorgd door de vrouwelijke DJ Fades, waarin heerlijke old-school hiphop platen aan elkaar worden gemixt, is het de beurt aan Pure Figuranten.

Het gezelschap uit Deventer en Zwolle, vertegenwoordigd door Fabian Schrijver (Phunxz), Bob Remeijsen (Marakaska) en Bart Delderfield (B!zArt), heeft samen erg veel plezier in wat zij op het podium neerzetten. Helaas is het grote publiek na de pauze niet teruggekeerd en moeten zij het te doen met een aanzienlijk kleiner aantal toeschouwers. De twee doen erg hun best om het publiek te betrekken bij hun set. Hoewel de zangkwaliteiten van het duo hier en daar nog wat te wensen overlaten, is de afwisseling in rauwe beats, energieke flows en diepe teksten over de maatschappelijke issues een plezier om naar te luisteren en te kijken.

Na wederom een pauze, die iets langer duurt dan gepland vanwege de problemen met het ombouwen, is het tijd voor Monsters Incognito. Monsters Incognito is een hiphop act uit Nijverdal dat in 2004 is opgericht. Nadat zij zijn geïnstalleerd, zetten ook zij een knallende performance neer op het podium. Zij omschrijven hun stijl als avant-hop met poëtische rhymes en glitch gestuurde structuren. Een complex genot voor het oor. Wanneer je Monsters Incognito hoort en ziet op het podium, begrijp je meteen wat ze daarmee bedoelen. Briljant!

De afsluitende act van de avond is Grijze Massa. Raska, D-vonz en Knowledge laten horen dat zij een perfect gevoel hebben voor de beats in combinatie met sterke teksten.

Conclusie: de hiphopscene uit Deventer en omstreken bevat veelbelovend talent die een spectaculaire avond kunnen neerzetten!