Geen hoempapa, apenpakkies en polonaise in Elckerlyc

Een alternatief carnaval in Luttenberg

Iris Offringa ,

In Luttenberg is al jarenlang niets te doen tijdens carnaval. Daarom organiseert Beppie dit jaar een alternatief feest met soul, rock, electro, pop en hiphop.

Een alternatief carnaval in Luttenberg

Wanneer heel Salland zich laaft aan het carnaval, is het in Luttenberg al sinds jaar en dag heel stil tijdens dit feestweekend. In Elckerlyc, het dorpshuis van Luttenberg, wordt een alternatief geboden voor het alom aanwezige carnavalsfeest. Dus geen hossende mensen, geen hoempapa en al helemaal geen verkleedpartijen. De organisatie kon zich niet voorstellen dat er niet meer mensen met hetzelfde gevoel het carnalvalsweekend doorworstelen. "Er zijn toch meer mensen die niet van die muziek houden?" Daarom is er aanstaande zaterdag een feest zonder apenpakkies en zonder polonaise. Diverse DJ’s (waaronder DJ-collectief De Olijke Zuidvruchten) draaien de meest uiteenlopende soul, rock, funk en dance.

Het feestje wordt georganiseerd door Beppie, dezelfde club vrijwilligers die elk jaar onder andere het festival LilHill in Luttenberg organiseert. "We gaan Elckerlyc oppimpen. De zaal wordt fiks verkleind zodat het met honderd mensen al gezellig druk lijkt, maar met een kleine aanpassing ook ruimte biedt aan zo'n driehonderd. Geen carnaval, wel feest, dat is de insteek."

Zaterdag 21 februari, 21:00 uur
Elckerlyc, Butzelaarstraat 22 in Luttenberg.
Entree: 5 euro