Funky Friday zorgt voor een avond gezelligheid en goede muziek

Variatie in muziekstijlen maakt de avond very nice

Gracia Visscher ,

Funky Friday belooft veel goeds volgens het programma. De keuze is moeilijk vanavond: er staan 3 bands op dezelfde tijd op het programma. Eerst maar eens kijken wat Nils Krake in MacBerlijn ervan maakt vanavond. Het bleek uiteindelijk een avond te zijn vol verrassingen.

Variatie in muziekstijlen maakt de avond very nice

Voor alles is er een eerste keer, dit jaar voor mij Funky Friday voor het eerst. Als ik Enschede in fiets is het eigenlijk allemaal nogal dood. Vrijdagavond is niet echt DE uitgaansavond van de week in deze stad. De zevende editie van de Februari Muziekmaand was misschien dit jaar wel wat kleiner van opzet, maar de evenementen zijn goed bezocht. Met het laatste evenement van deze maand in zicht, ga ik vanavond nog even fijn luisteren naar lokaal talent.
 
Mijn avond begint in Media Art Café Berlijn (MacBerlijn) waar Nils Krake na zijn optreden in Paddy’s voor de tweede keer deze avond het podium betreedt. Erg vol is Mac niet, maar zodra Nils begint, heerst er een heerlijk sfeertje. De meeste mensen lijken voor het zangtalent gekomen te zijn, maar andere bezoekers worden verrast door een muzikaal hoogstandje. Vanavond geen grote bandbegeleiding voor Nils. Hij houdt het simpel met een prachtige pianobegeleiding en zijn vrouwelijke medezangeres. Eigen nummers worden afgewisseld met mooie covers, onder andere ‘’You never walk alone’’. De muziek van Nils is vanavond erg rustig, maar wel een heerlijk chill begin van de avond.
 
Op de Oude Markt zijn vanavond verschillende cafés aan de beurt, waaronder de Pimpelaar. Hier staat vanavond de band Thozes op het programma. Thozes begint tegelijk met twee andere bands om 22:00 uur, dus het publiek wordt gedwongen om een keuze te maken. De meeste mensen lijken net als ik voor Thozes te gaan, die de aandacht dubbel en dwars verdient. De 5-mans formatie op het mini podium doet het goed en klinkt lekker. Het publiek geniet ervan en heeft plezier. De sfeer zit er goed in. De zanger neemt voor elk nummer de tijd om uit te leggen waar het over gaat, waardoor we goed weten waar we aan toe zijn. Af en toe haalt hij de nummers een beetje door elkaar, maar dit maakt het alleen maar leuker en Thozes vindt het allemaal best. Ze gaan lekker en dat vindt het publiek ook. Ondertussen ben ik even gaan spieken bij Jansen & Janssen, waar Blackstreet Crawl zijn ding doet. Hier zijn de wat oudere mannen lekker bezig een relaxed sfeertje te creëren waar de mondharmonica niet bij ontbreekt. Het publiek, anders dan in de Pimpelaar, staat er rustig bij en lijkt geamuseerd door de kerels op het podium.
 
Mijn afsluiter voor vanavond staat in café De Pijp: Velvet Monk. Deze band uit Hengelo heeft in het begin wat technische problemen, maar is daarna klaar om te rocken! Ik ben totaal ondersteboven van deze jongens, want wat klinken ze lekker! En het publiek lijkt daarmee in te stemmen, ook al blijft het redelijk rustig. De mannen op het podium zijn goed bezig en hebben er plezier in. Vooral het nummer "Can’t do this" is prachtig. Ik ben echt een fan geworden in het half uurtje dat ze op het podium staan. De nummers zijn afwisselend en gevarieerd, ik vind het echt een band met een toekomst. Velvet Monk is voor mij de perfecte afsluiting van Funky Friday.
 
De Februari Muziekmaand is bijna tot zijn einde gekomen. De organisatie kan in ieder geval tevreden  terug kijken op deze avond. Funky Friday was naar mijn mening een succes, een aanrader voor iedere muziekliefhebber. Tot volgend jaar dan maar!