3VOOR12/Overijssel tipt: Februari Live

PedroPicoPop, Osdorp Posse en Swelter

Redactie 3VOOR12/Overijssel ,

Speciaal voor jullie heeft de redactie van 3VOOR12/Overijssel een overzicht samengesteld van de meest interessante concerten van februari.

PedroPicoPop, Osdorp Posse en Swelter

 

GROTE PRIJS VAN TWENTE: 5, 12 en 26 februari, Café de Stam, Almelo
De uitgewezen plaats om het opkomend talent van Overijssel in actie te zien. Dit jaar staan er wederom verrassende bands en bands waarvan ik benieuwd ben hoe zij het ervan af gaan brengen. Aanraders zijn Roadkill 55 op 5 februari, Kleazer op 19 februari en Deadbeat op 26 februari.
www.cafedestam.nl

PEDRO PICO POP: 7 februari, Raalte
Onze eigen Kouwe Makker Johan Schoterman presenteert op zaterdag 7 februari Pedro Pico Pop. Met onder andere Mala Vita, Antillectual, The Freaks, Kudra Mata en Striking Justice belooft dit een moddervet feest te worden!
www.pedropicopop.nl

ROOSBEEF EN PAULUSMA: 13 februari, Burgerweeshuis, Deventer
Roosbeef timmert al een tijd aan de weg en Roos heeft (soms alleen, soms met band) al een aantal keer in Deventer opgetreden. Eindelijk heeft de band nu een cd. Een hele mooie. En staan ze niet in het voorprogramma, maar ze hebben er zelf één! Roosbeef maakt erg mooie liedjes met mooie, pakkende teksten. Een concert dat je niet mag missen!
www.burgerweeshuis.nl

OSDORP POSSE: 14 februari, Het Front, Vroomshoop
Geen zin in romantische taferelen met Valentijnsdag, of juist je vriend(innet)je verrassen met een avondje waar weinig romantiek aan te pas komt? Dan zou het wel eens de moeite waard kunnen zijn om af te reizen naar Vroomshoop voor de afscheidstour van Osdorp Posse. Een must voor iedereen die Def P en kornuiten nog nooit live heeft gezien. Wie ze al wel live heeft gezien, weet wel waarom. Voorprogramma: HIV.
www.frontvroomshoop.nl

SWELTER VIERT FEEST: 27 februari, Hedon, Zwolle
Een jaar geleden begon Swelter aan de opnamen voor haar debuut cd "Songs of Distance". Het album werd in diverse Nederlandse studio's opgenomen met smaakvolle gastbijdragen op mellotron, accordeon, hammond en vleugel. Vanavond wordt het eindproduct gepresenteerd in het Zwolse Hedon.
www.hedon-zwolle.nl

CHIRAW EN SAN ANDREAS: 27 februari, Het Front, Vroomshoop
Chiraw is een metalcoreband uit Almelo en zeker niet de minste. Ze wonnen de Metalbash in 2006 en zijn sinds die tijd alleen maar gegroeid. San Andreas bracht in 2008 het album "Man or Monster" uit, en wat een goed album is dat! De combinatie van deze bands lijkt dus ook garant staan voor een geslaagde avond.
www.frontvroomshoop.nl