Halfvol Metropool tijdens The Deathletters

Voorprogramma The Wrong Jeremies trekt nog minder publiek

door: Sean von Stockhausen ,

Een teleurstellende avond op 4 december 2009 wat opkomst betreft. The Wrong Jeremies stonden samen met The Death Letters deze avond in 'het Paradijs'.

Voorprogramma The Wrong Jeremies trekt nog minder publiek

Het 4 december, negen uur en ik kom binnenlopen in ‘het Paradijs’ in Metropool te Hengelo. Ik dacht dat ik te laat was en verwachtte dan ook veel mensen aan de kant te moeten drukken om binnen te komen. De realiteit was echter anders en de zaal was nagenoeg leeg toen ‘ The Wrong Jeremies’  op het podium stonden.  Ik had nog niet veel van deze band gehoord en besloot mij ook te laten verrassen. De band, waarvan de leden merkbaar ouder zijn dan hun voorprogramma, begon met stoner-rock klinkende nummers. Het leek erop dat het geen goede opwarmer zou worden. Naarmate ze meer gespeeld hadden, begon ik het leuker te vinden. Ze begonnen ook steeds meer pop-rock liedjes te spelen, meer uptempo en catchy deuntjes. Een lichtelijk nadeel is dat de leden niet zeer bewegelijk zijn terwijl hun collega’s letterlijk niet stil kunnen zitten.

De band sloeg zijn laatste noot en het podium werd afgebroken. De headliner had namelijk alleen maar een drumstel en een versterker nodig. Het mooie van de opzet van The Deathletters is dat de drummer lekker dichtbij het publiek zit en meteen een grotere rol speelt dan drummers normaal hebben. De mannen van Metropool seinen naar elkaar en zonder enige introductie lopen daar twee jonge mannen het podium op. Uit het niets loopt een groepje jonge meisjes naar voren. Zij wisten natuurlijk wel wie het waren, The Deathletters natuurlijk. Eerder op Geuzenpop klaagden ze nog dat ze niet zo lang konden spelen wegens een foutje van een andere band, maar vanavond hebben de heren alle tijd van de wereld. Duende, de zanger,  gaat een stevig potje los tijdens de harde nummers die de jongens hebben. Dat zegt natuurlijk niets dat het alleen harde muziek is: gevoelige solo’s en rustige stukjes verschijnen hier en daar, maar moeten snel plaats maken voor stevige rock. Dat de jongens nu al headliner zijn en hun eigen tours hebben, bewijst alweer wat voor naam ze hebben opgebouwd. Al met al muzikaal gezien een toffe avond, maar, zoals de laatste tijd wel vaker in het oosten des lands, een lage opkomst. Erg zonde.