Breitner presenteert nieuw album in Livingroom

Green in Wintertime prachtige EP

Tekst: Judith Heemskerk / Foto's: Yvonne Rakhorst ,

Ingetogen prachtige luisternummers, dat is Breitner. Op 27 november presenteerde Breitner hun opvolger op "Rekord EP", namelijk "Green in Wintertime" in Livingroom Zwolle.

Green in Wintertime prachtige EP

Breitner bestaat inmiddels in originele bezetting vanaf 2007. De Zwolse band was een initiatief van Bert Bruines om naast zijn solo-act een band te beginnen. In 2008 kwam de band, na heel wat concerten, met de plaat "Rekord EP". Een debuut dat lovend werd ontvangen.

Op 27 november presenteert Breitner in een gezellig Livingroom Zwolle zijn tweede EP getiteld "Green in Wintertime". Hoewel het slechts een anderhalf jaar geleden is dat "Rekord EP" is uitgekomen, blijkt Breitner zelf te vinden dat ze te lang hebben gewacht. Zo melden ze op hun Myspace: "Na een langdurig juridisch gevecht met diverse centrale en decentrale overheden, verdwenen mastertapes die in handen van ongure eilandbewoners bleken te zijn gevallen, bizarre infectieziektes en monetaire catastrofes en een ziekenhuisopname wegens schermblindheid en trommelvliesvervelling is De nieuwe EP "Green in Wintertime" af!". Hoewel het dus iets langere heeft geduurd dan dat ze hadden gewild zijn de bandleden erg tevreden met het resultaat.

Het publiek dat is komen kijken naar de cd-presentatie is eveneens zeer aangenaam verrrast met wat Breitner nu weer voor prachtige nummers heeft weten te creeren. Van heel ingetogen tot wat stevigere rock/country nummers passeren de reveu. Zelfs de mensen die toevallig naar de Livingroom zijn gekomen, blijven plakken al is het niet speciaal hun muzieksmaak. Kortom, mooi of niet, Breitner heeft met dit album maar weer eens hun kwaliteiten tentoongesteld.