Zwetende mannen en warrige haren in ‘t Ukien

Erebus furieuze wijze hun nieuwe album ‘With Furious Intent

Tekst & Foto's: Joanie Kooyman ,

Op 25 april is het zover. Dan presenteert Erebus hun nieuwe album getiteld ‘With Furious Intent’. De mannen doen deze mooie titel eer aan en zorgen voor een feestelijke presentatie dat vooral in het teken stond van furieuse, harde metal.

Erebus furieuze wijze hun nieuwe album ‘With Furious Intent

Na een lange stille periode van de Kampense band Erebus is het 25 april dan echt zo ver. Deze vrijdag wordt dan in ’t Ukien te Kampen hun nieuwe album ‘With Furious Intent’ aan het publiek gepresenteerd. De band die begon in 2004 heeft al enige faam weten te verwerven binnen het metal circuit. Zo deden ze diverse tours door het buitenland, namen ze nadien pas in 2006 een demo op en wonnen ze in 2008 de Metal Battle. Maar nu is het zover en brengen ze nu dan een echt officieel album uit. Maar voordat Erebus dit album presenteert, weten een tweetal andere bands de menigte warm te stomen voor het ‘event’ van deze avond.

Aan het begin van de avond is het al snel druk in ’t Ukien. Veel mensen staan buiten nog een sigaretje te roken in afwachting van wat de avond zal brengen. En er staat hen zeker wat te wachten vandaag, want het is vandaag één en al metal. Vandaag wordt Erebus namelijk bijgestaan door de metal bands Anxiety en Massive Assault.

Wanneer Anxiety de avond aftrapt, zit de sfeer er al meteen goed in. Een groepje jongens neemt de eerste stap om al headbangend vooraan bij het podium te gaan staan. Er is op dat moment ook zeker niet meer aan een kleine pit te ontkomen. Toch is Anxiety niet alleen om te beuken. Veel nummers bevatten melodische elementen, wat zorgt voor goede rustmomenten binnen de set.

Als de evenwichtige set van Anxiety is beëindigd is het podium voor de band Massive Assault. Hoewel de band, en dan vooral de zanger, erg hun best doen, wil het publiek niet echt meewerken. Deze band is vooral hard en agressief, maar blijkbaar wil het publiek meer dan dat. Afgezien van enkele op de maat knikkende hoofden en braaf applaus aan het eind van de nummers, is de reactie van Kampen matig.

Na een korte pauze is het dan eindelijk tijd voor de band waar iedereen vanavond voor gekomen is: Erebus. Energiek en furieus als altijd, de CD heet dan ook niet voor niets ‘With Furious Intent’. Je kan duidelijk zien dat de band alles uit de kast haalt om een goeie show neer te zetten. En het werkt. Het enthousiasme van zowel band als publiek ontneemt het laatste restje zuurstof wat er nog in de zaal hangt en na het optreden staat iedereen zwetend maar voldaan buiten naar lucht te happen.