Treatment: “Spring nou eem' op het podium”

Treatment viert EP-release uitbundig

Tekst: Nancy Boswerger / Foto’s: Jeroen Bruggenwirth ,

Treatment brengt metal met een eigen draai. Heerlijke afwisseling van grunt en zang zorgt voor een boeiende EP-release.

Treatment viert EP-release uitbundig

Langzaam druppelen de mensen binnen in Atak. Stainless staat al vroeg op de avond van 18 april haar gitaren met alle kracht te bespelen. Knetterharde metal schalt er door de speakers. Rustig haalt een man een biertje en staat goedkeurend mee te knikken. Anderen staan kalm bij te kletsen terwijl het gitaargeweld in hun oren tettert. Stainless speelt strak en houdt haar eigen feestje op het podium. Het publiek komt alleen voor een ander feestje. Het feest van Treatment die de release van nieuwe EP 'Slavery' uitbundig viert. 

Loeihard knalt er een super strakke drumsolo de zaal in. Treatment geeft zich volledig vanaf de eerste seconde. Meteen klinkt er een enthousiast ‘hè hè’ door de mic. Het publiek gaat echter niet meteen mee in de energie van de heren maar is toch snel om. De inmiddels goed bevolkte zaal staat massaal mee te knikken. De trouwe fans, inclusief bandshirts, staan vrolijk mee te bléren. Treatment geniet zichtbaar. De bassist rockt, met de lip tussen de tanden, het vel van zijn vingers. 

Treatment zet een super strakke set neer. Metal met een totaal eigen draai. Een heerlijke afwisseling van grunt en zang maakt dat Treatment geen moment verveelt. Dan doet Robin van Chiraw een greep naar de microfoon. Het publiek digs it. Glimlachen verschijnen op gezichten en duimen gaan de lucht in. Een geslaagde verrassing van de heren van Treatment. Toch schudden de jongens nog veel meer uit hun mouw. Al snel komt het moment waar we allemaal voor zijn gekomen: de EP presentatie. 

Op een groot scherm verschijnt de hoes van de EP. Dezelfde hoes die bassist Luuk als “ vet” beschreef. Een tekening in een “medieval-fantasy” stijltje. Toch deelt niet iedereen de mening van Luuk. Ook klinken er reacties als: “Nou ik vind de muziek beter.” uit de zaal. Om de release te vieren wordt er een lading ballonnen in het Atak-zaaltje los gelaten. Zou normaal gesproken het kleurige rubber gevuld met lucht vrolijk in de zaal ronddwalen, nu worden ze massaal kapot gestampt. Treatment heeft drie EP-hoezen in de ballonnen gestopt. Genoeg motivatie om alle vrolijkheid te verstampen. 

Het uur leek een kwartiertje. Als afsluiter wordt het publiek uitgenodigd op het podium. “Spring nou eem' op het het podium” moedigt de bassist het publiek op zijn Twents aan. Na wat aarzeling klimmen fans het podium op. Treatment geniet. Het publiek geniet. De perfecte afsluiter van de avond. Alleen is dit niet de afsluiter. Total Infection sluit de avond. Treatment wil nog even met mensen kunnen kletsen. Geen slechte gedachte maar wel een domper voor de heren van Total Infection. De zaal stroomt massaal leeg. Echt enthousiast zijn de heren dan ook niet.