Rico & Sticks openen jongerencentrum Level-Z in Stadshagen

Jongerencentrum opent spetterend met Zwolse hiphop

Tekst: Dafne de Jong en Judith Heemskerk ,

Het jongerencentrum Level-Z dat in Stadshagen (Zwolle) is gevestigd is feestelijk geopend op 25 april met de beats van Rico & Sticks. Het openingsfeest was een waar hiphopfeest met maar liefst 200 aanmeldingen.

Jongerencentrum opent spetterend met Zwolse hiphop

Op de website is te lezen dat dit feestelijke gebeuren, dat uitverkocht is, om half acht aanvangt. Dan zal het jongerencentrum Level-Z op gepaste wijze zal openen. Dit jongerencentrum wordt door en voor jongeren gerund en maakt onderdeel uit van de organisatie Travers (een organisatie dat actief is binnen Zwolle en Kampen op het gebied van Lokaal Welzijn en Opvang).

De opening is ditmaal in handen van ex-Opgezwolle Rico & Sticks. Een heuse programmering en daarom wachten de jongeren dan ook gespannen het optreden van de lokale legendes af. Na een goede warming up van de breakdancers komt het publiek al aardig in de stemming. Als dan daadwerkelijk de klanken van Rico en Sticks door de speakers galmen, transformeert het jonge publiek direct in een blije, feestende meute. Ze kennen elkaar niet, maar spreken wel dezelfde taal.

Klassiekers vliegen om je oren. Van Opgezwolle klanken tot Fakkelbrigade nummers knallen uit de speakers. Rico en Sticks zijn meester in het laten mee doen van het publiek. Ze bouwen er dan ook een mooi feest van. Level-Z heeft dan ook met het programmeren van deze act meteen een doel bereikt: jongeren met elkaar in contact brengen. Rico en Sticks hebben alleen een plek nodig om te staan, ze raken iedereen toch wel met hun vibe.

Al met al kan jongerencentrum Level-Z spreken van een zeer geslaagde opening dat de essentie weerspiegelde van het centrum: door en voor jongeren.