Ook met rookverbod zijn kroegen gezellig

Mr. Love And The Stallions & A Silent Express promoten kroegen

Tekst & foto's: Marieke Waalwijk ,

Mr. Love And The Stallions en A Silent Express maken op uitnodiging van de Koninklijke Horeca Nederland een kroegentour door heel Nederland. De tour start in Enschede en moet kroegen weer positiever onder de aandacht brengen.

Mr. Love And The Stallions & A Silent Express promoten kroegen

Mr. Love And The Stallions uit Utrecht en A Silent Express uit Groningen, beginnen samen een kroegentour door heel Nederland. Van Amsterdam, naar Deventer, van Schijndel naar Arnhem en zo verder om zo de horeca op een positieve manier te belichten. Ongeveer 30 kroegen worden getrakteerd op een optreden van de twee bands en dat doen ze tot eind september. Dit is de eerste kroegentour georganiseerd door de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en krijgt regelmatig aandacht in media als 3FM en Jimmy Alter. “Na alle perikelen rondom de invoering van het rookverbod is het tijd om de mensen er op te wijzen dat het nog steeds 'ouderwets gezellig' kan zijn in de kroeg”, aldus René Nouwens van de KHN (bron: MySpace A Silent Express). De aftrap van de landelijke tour is op 3 april in het Enschedese café Jansen & Janssen.

Terwijl het buiten de eerste zomerse dag van het jaar is en de terrassen bommetje vol zitten met genietende mensen nippend aan een koud biertje of een ander verkoelend drankje, maken de mannen van beide bands zich binnen klaar voor hun optreden. En omdat deze avond het eerste optreden is van de kroegentour, is het passen en meten en uitproberen. Dat neemt meer tijd in beslag dan gehoopt, en dus beginnen ze bijna een uur later dan gepland. Jammer voor hun jongste fan, die voor de optredens alle handtekeningen al verzameld heeft, want zij moet naar huis om te slapen.

Rond elf uur is het dan toch echt tijd voor de eerste band om te beginnen. En dat is A Silent Express. Nog niet zo lang geleden speelden ze nog in Café Backstage tijdens de Popronde van Enschede eind vorig jaar. Nu spelen ze een paar deuren verder op, en ook dit optreden is net zoals in Backstage een succes. Jansen & Janssen staat lekker vol, ondanks dat de muziek eigenlijk wel heel hard staat. De band is vooral veel nieuwe catchy rocknummers aan het uittesten, wat waarschijnlijk de meeste bezoekers niet op valt, maar die toch ook wel erg lekker klinken.

Na een korte ombouwpauze is het tijd voor die andere band, Mr. Love And The Stallions. Binnen een paar maanden tijd is dit alweer hun vierde optreden in Enschede. Tijdens Geuzenpop hebben ze veel nieuwe fans voor zich gewonnen, en daar is er ook een aantal van aanwezig. Toch is het bij dit optreden een stuk rustiger. Het café is in de pauze een heel stuk leeggelopen. Vrij weinig mensen weten nog de ingang van het café te vinden en blijven buiten voor het raam staan luisteren naar de rockende gitaren en viool. Dit keer is het misschien niet een dergelijk succes als tijdens Geuzenpop, maar toch een erg gezellig en goed privéoptreden.