Erik Neimeijer treedt solo op in Hete Brij

Voortzetting van sessies Neimeijer in 2009

Tekst: Judith Heemskerk / Foto's: André Scholten ,

Erik Neimeijer, bekend van onder andere Cool Genius, treedt met regelmaat ook solo op. Zo startte hij in het najaar van 2008 de Erik Neimeijer sessions. Muzikale optredens die in het teken stonden van diverse thema’s. Ook dit jaar zet Neimeijer deze trend voort. 3VOOR12/Overijssel moest hier natuurlijk eens ooggetuige van zijn en toog af naar Café de Hete Brij te Zwolle op vrijdag 26 april.

Voortzetting van sessies Neimeijer in 2009

Een muzikaal talent, dat is Neimeijer zonder twijfel. Hij is al zanger en gitarist van de band Cool Genius, maar daarnaast timmert hij hard aan de weg. Zo is hij eveneens als solo-artiest actief en is hij via het boekingskantoor 038 verleden jaar gestart met de Erik Neimeijer sessions. Sessies die worden omschreven als: muzikale events met een centraal thema. De beste man verzorgt dan een drietal sessies van ieder een half uur, dat als het heel gezellig is nog kan uitlopen tot een nachtelijk durende sessie.

De thema’s zijn onder andere: Willy Devill, Johnny Cash, Bruce Springsteen en zelfs Kerst en Oud en Nieuw. Hoewel het leek dat er nu toch wel een einde zou komen aan deze sessies, gezien de hoeveelheid artiesten die Neimeijer al tot inspiratie had gerekend, blijkt dit niet het geval te zijn. Neimeijer heeft een tal van inspiratiebronnen en is voorlopig niet klaar met deze succesvolle sessies. Dit bleek ook vandaag weer op vrijdagavond 26 april in de Hete Brij. Neimeijer wist weer een groots thema uit de hoge hoed te toveren dat goed was voor een avondje genieten van leuke muziek, door een leuke maar bovenal goede muzikant.