Opening nieuwe Atak uitgesteld door optimisme bestuur

“Als het aan ons ligt, wordt er een week niet geslapen”

De nieuwe locatie van poppodium Atak in Enschede is nog niet klaar, dus gaat het openingsfeest vrijdag 12 september niet door. Een tweede poging staat gepland voor 20 september. “We waren misschien iets te optimistisch.”

“Als het aan ons ligt, wordt er een week niet geslapen”

“Als het aan ons ligt, zouden we een weekje niet slapen en dag en nacht doorwerken. Maar de bouwvakkers werken al langer dan de ARBO wet toe staat, zij zien het niet zitten”, vertelt Ewoud van der Reijden van een Atak in verbouwing. Dus opent de nieuwe locatie in Enschede niet, zoals gehoopt, vanavond zijn deuren.“Er moet nog veel gebeuren. De vloeren en de muren zijn nog niet af, de biertanks zijn nog niet geleverd en de straat naar Atak toe ligt nog open.”

Zelfs als de brandweer toestemming had gegeven, was opener Mark Foggo alleen met zijn akoestische gitaar welkom. “De techniek is ook nog niet geleverd. We zijn misschien iets te optimistisch geweest. Maar ach, dat houdt de aannemer scherp.”

Een tweede poging staat nu gepland voor 20 september. Met zoveel nog op de to-do lijst, lijkt een week uitstel erg krap genomen. “Het is nog veel voor wat er in één week moet gebeuren, maar de aannemer heeft gezworen dat dan echt alles klaar is. En de gemeente heeft ons op het hart gedrukt dat dan ook de weg richting station is geasfalteerd.”

Atak maakt straks in het nieuwe pand aan de Willem Wilminkplein onderdeel uit van het Muziekkwartier, waar onder meer ook Podium Twente en de muziekschool onderdak krijgen. Atak strijkt onder dat dak een groot gedeelte op. Waar op de oude locatie ruimte was voor 275 man, heeft het poppodium met een grote en kleine zaal nu een capaciteit voor 1000 man.

De programmering zal met de ruimte mee groeien. “We gaan zeker op zoek naar acts waar we voorheen nooit de ruimte voor hadden. Daarnaast willen we ook een ouder publiek bedienen met meer classic rock georiënteerde bands, zonder de frisheid van nieuwe bands uit het oog te verliezen.”