Colofon 3voor12/Overijssel

Wie, wat, waar?

Tekst: Iris Offringa ,

Wie, wat, waar?

Wat is 3VOOR12/Overijssel?

Het is sinds 2004 de popsite van Overijssel. Het is een van de lokaalafdelingen van VPRO's 3VOOR12. Daarnaast is het ook een popcommunity waar heel veel verschillende popliefhebbers onderdeel vanuit maken: medewerkers, muzikanten, poppubliek, poporganisatoren en podia. De community ontmoet elkaar via onze website, Facebook, Twitter, 3VOOR12/Overijssel @ Mozart Avenue en op clubavonden die we in Overijssel organiseren. Op 3VOOR12/Overijssel zijn interviews te lezen met bands uit de Overijsselse provincie en kan men de laatste cd-recensies van de nieuwste cd's en demo's vanuit deze regio vinden. Recensies van concerten, achtergrondverhalen over poppodia en -festivals, prijsvragen, alles is terug te vinden op onze site. Bovendien is er op de site een uitgebreide concertagenda te vinden, zodat jij kan zien welk optreden in de buurt plaatsvindt.

Een aantal keren per jaar organiseert 3VOOR12/Overijssel een clubavond op één van de poppodia of -festivals die Overijssel rijk is. Op deze clubavonden geven wij talentvolle Overijsselse bands en acts de kans om zich aan onze 'community' te presenteren. Daarnaast promoten wij uiteraard met deze avonden ook onze naam en website bij een nieuw publiek.

3VOOR12/Overijssel Live @ Mozart Avenue is een samenwerking met het Deltion College te Zwolle. Studenten van de opleiding Theatertechniek maken maandelijks video-opnames van een Overijsselse band of act die via deze site te bekijken zijn.

Overijssel is een grote provincie met verschillende belangrijke 'popkernen'. Daarom werken wij met verschillende redacties verspreid over de hele regio; in Deventer, Zwolle en Enschede. Uiteraard berichten zij ook over hun omgeving en niet alleen over de stad waarin ze gehuisvest zijn. Deze redacties worden geleid door een coordinator die vervolgens weer contact heeft met andere redacties en de provinciale coordinator. De provinciale coordinator is het aanspreekpunt voor heel 3VOOR12/Overijssel, zorgt voor onderlinge afstemming en het contact met VPRO's landelijke 3VOOR12.

Zonder alle enthousiaste vrijwilligers zou deze site nooit kunnen bestaan. We zijn overigens altijd op zoek naar nieuwe schrijvers, recensenten, columnschrijvers, fotografen, cluborganistoren, radiomakers en presentatoren. Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met 3v12overijssel@gmail.com.

3VOOR12/Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Kunst & Cultuur Overijssel.

Hieronder een foto-overzicht van alle medewerkers van 3VOOR12/Overijssel: