Miss Montreal schudt publiek in Atak wakker

Over schijterij, klootzakken en Ricardo

Tekst: Gracia Visscher ,

Maandagavond 24 november, buiten verschrikkelijk winterweer: Miss Montreal speelt weer eens in hometown Enschede. Ze heeft zelfs een voorprogramma! De eigenlijk wat zieke Sanne weet het publiek uitstekend te vermaken tijdens het Openingsfestival in Atak.

Over schijterij, klootzakken en Ricardo

Vrolijk riep ik tegen iedereen de afgelopen week dat ik naar Miss Montreal ging. Reacties bleven wat minder entousiast, want eerlijk is eerlijk, niet veel mensen kennen haar al. Die mensen zijn natuurlijk sukkels, want Sanne Hans is hét nieuwe talent van Nederland. Vanavond stond ze in Atak, met begeleiding en zelfs een voorprogramma. Het optreden was onderdeel van het grote openingsfestival van het Muziekkwartier.
Door het verschrikkelijke winterweer was ik zeer blij toen ik Atak binnenliep. Het was nog erg rustig in de zaal, maar dat zou snel veranderen. Miss Montreal liet nog even op zich wachten, maar we werden verwelkomd door Mia Doi Todd, een singer/songwriter die op blote voeten in een lange zwarte jurk het podium op kwam. Met alleen haar gitaar en haar zachte kwetsbare stem beet ze het spits vanavond af. De eerste paar liedjes waren leuk om naar te luisteren, maar al gauw werd het een beetje langdradig. Alles wat ze zong leek op elkaar, waardoor het publiek snel zijn aandacht verloor. Op een gegeven moment kon ik de gitaarklanken niet eens meer horen. Mia reageerde hierop door te vragen of het geluid simpelweg wat harder kon. Er zaten een paar leuke liedjes tussen, maar Mia was niet de favoriet van deze avond.
Na een korte break werd het dan eindelijk tijd voor de ster van vanavond. Al snel werd het heel wat drukker voor het podium, zodat Miss Montreal door een volle zaal werd toegejuicht. Het trio, bestaand uit een bassist, een drummer en natuurlijk mevrouw Hans met haar gitaar, staan relaxed maar opgewonden op het podium. Miss Montreal spreekt het publiek toe, alsof ze al jaren op het podium staat. Er word wat afgelachen door het publiek, want Sanne vertelt de ene grappige situatie na de andere. Natuurlijk worden er ook nog liedjes gespeeld, en met succes. Het geluid klinkt goed, het trio zit lekker in zijn vel en ze zijn niet bang om op hun bek te gaan met liedjes die ze nog niet eens gerepeteerd hebben. De liedjes zijn allemaal geschreven door Sanne zelf, de meeste gaan dan ook over jongens en liefde in combinatie met drank. Natuurlijk word de mini-hit Just a flirt ook nog gespeeld, waarbij het publiek al aardig goed kan meezingen. Ik schaam me nergens voor en zing dan ook als een ware fan uit volle borst mee.

Al veel te snel komt aan het optreden een eind, waardoor het publiek eigenlijk nog wel snakt naar meer. Wanneer het trio het podium verlaat, wordt er geklapt en natuurlijk gevraagd om een toegift. Zoals we natuurlijk allemaal wel verwachtten komen de drie nog even weer het podium op, terwijl Sanne toegeeft dat ze ons even wilde horen klappen. Maar wij zijn blij, Miss Montreal is blij en de meezing-klapper Just a flirt wordt nog een keer gespeeld. Tevreden kunnen de mensen naar huis, en Miss Montreal kan tevreden zijn over een fijn avondje rocken in Atak.