GZA laat meesterschap zien in het Burgerweeshuis

Word up Deventer, GZA in tha house!

Tekst: Andreas Kooistra; Foto's: Rene Jannink ,

De Amerikaanse Hip Hop legende GZA bezocht Deventer op 19 november. Een enigszins tam optreden waar wel het meesterschap van een van de vooraanstaande leden van The Wu-Tang Clan duidelijk wordt.

Word up Deventer, GZA in tha house!

Woensdag 19 november kwam GZA ons vereren met een bezoek aan het Burgerweeshuis. GZA, ook bekend onder de naam The Genius, is een hip hop-artiest afkomstig uit Brooklyn, New York. Hij is een van de oprichters van de Amerikaanse hip hop-groep The Wu-Tang Clan, en zoals het elke rechtgeaarde beroemde artiest betaamt kwam hij een uur te laat opdraven.
Het voorprogramma bestond uit een duo rappers genaamd Sluwe Voszz en Mr Ghostman. Het was aan hen de taak om het bijna geheel mannelijke publiek op te warmen. Aan het enthousiasme van de mannen heeft het niet gelegen maar helaas was het publiek nog niet warm te krijgen. Het was overduidelijk dat deze allen wachtten op het hoofdprogramma GZA.
Zo beweeglijk als het voorprogramma was, zo onbeweeglijk was GZA. Zo stoned als een garnaal kwam deze man het podium op. Routineus werden zijn lyrics opgelepeld en veel beweging was er niet in GZA terug te vinden. Het werd iets beweeglijker toen Kilah Priest het podium op kwam. Erg enthousiast wilden ze niet worden. Helaas heb ik geen een keer het idee gehad dat er meer werd gedaan dan even de teksten opdreunen. Ik heb niet echt het idee gehad naar een show te kijken waar de artiest tot het naadje ging, alhoewel het publiek het geweldig vond.
Er moet gezegd worden dat de show wel goed in elkaar zat. Naar de reacties van het publiek te horen werden alle bekende nummers opgevoerd. Recht toe recht aan hip hop zonder het gezeik over bitches, ho's en veel te dikke auto's, waar sommige artiesten nog wel eens last van hebben.