Bij Hollandse Nieuwe Wreckyard staan de neuzen dezelfde kant op

"Niemand doet zoveel zijn best voor je band als jij zelf"

Hollandse Nieuwe Wreckyard is een goed bewaard punkrockgeheim uit het oosten van het land. Debuutplaat Dawn is net uit. Als je hem wilt hebben stuurt de band hem zelf naar je op. Ontzettend DIY dus. "Maar we hopen dat iemand ons oppikt," aldus zanger/bassist Jurjen Karelse.

"Niemand doet zoveel zijn best voor je band als jij zelf"

Hollandse Nieuwe Wreckyard houdt de controle het liefst in eigen hand. Debuutplaat DAWN verspreiden ze zelf. "Dat hoort bij de punkmentaliteit," aldus zanger Jurjen Karelse, "maar het is ook fijn om de controle te houden."

WIE OF WAT IS WRECKYARD?3
"Wreckyard is een punkrockband uit Enschede. We zijn ooit begonnen op een verlaten industrieterrein met textielfabrieken en autosloperijen, vandaar de naam. We zijn met vier jongens: drums, bas, gitaar en zang. Een standaardrockkwartet. We hebben wel eerder projectjes gehad, maar dit is de eerste band waar het echt goed mee gaat. Dat voel je omdat de neuzen dezelfde kant opstaan, omdat we ons goed voelen bij elkaar."

IS ER AL EEN PLAAT?
"Ja. Als je die wil hebben moet je ons gewoon een mailtje sturen, dan sturen we hem op. Het is allemaal heel erg Do It Yourself, maar we hopen dat iemand hem oppikt. Voorlopig kun je de plaat bij onze shows kopen, of via de website van Reflection Records."

OORDEEL: DEZE KINDEREN VAN DE JAREN NEGENTIG HEBBEN HUN OREN DESTIJDS GOED OPEN GEHOUDEN. EEN OUDE FORMULE IN EEN NIEUW ZOMERJASJE. EN WAT EEN FIJNE PRODUCTIE!
“Dat vind ik een compliment.”


KEUZES:

EIGEN BEHEER OF LABEL?
"Eigen beheer. Aan de ene kant hoort dat wel bij de punkmentaliteit, maar je wilt ook gewoon de controle houden. Niemand doet zoveel zijn best voor je band als jij zelf."

STUDEREN OF SPELEN?
"Als ik speel dan hoef ik niet te studeren."

RAMONES OF THE SEX PISTOLS?
"Ramones. The Sex Pistols vind ik een leuke band, maar The Ramones vind ik meer muziek."

WAAROM MAAK JE MUZIEK?
"Omdat het leuk is. Samen muziek maken, samen op pad zijn. Het bandjesgevoel."

WAAR ENWAAROM MOET IEDEREEN JULLIE LIVE ZIEN?
“Als je Wreckyard leuk vindt, is het een leuke band en moet je het een keer live gaan zien.”