Zo schokkend is Christian Death nou ook weer niet

Verouderde anti-christ speelt in een bijna leeg Atak

Tekst: Irene Mouthaan / Foto's: Marieke Waalwijk ,

Melodisch, afwisselend maar toch ook wel errug vals... Christian Death was het niet helemaal. Na 30 jaar is het spannende er wel af.

Verouderde anti-christ speelt in een bijna leeg Atak

Al 30 jaar choqueert Christian Death verschillende religieuze groeperingen. Dat ze het nog steeds niet zat zijn, bewijzen ze met een Europese tour waarvan donderdag het laatste optreden was in Atak. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan het decor; het podium is behangen met spinnenwebben en rode rozen. Ondanks dat blijft de zaal met 13 bezoekers wel erg leeg...

De discografie van Christian Death heeft al vaak op de brandstapel gelegen vanwege de anti-christelijke teksten, maar de muziek klinkt vrij beluisterbaar en toegankelijk. Melodisch zelfs op momenten, met veel afwisseling tussen de nummers. Jammer dat 30 jaar ervaring niet erg goed is geweest voor de vocalen, die houdbaarheidsdatum is zo langzamerhand wel verstreken. Afgezien van de regelmatig tenenkrommend valse zang is het geheel nog best aan te horen.

Jammer dat het daar bij blijft. Ik heb geen nummers gehoord waarvan ik dacht “hé, wat leuk”. De aankleding was super, maar jammer dat het muzikaal een heel stuk achterblijft. Toen een effectenpedaal van de zanger kapot ging en ze het concert dus maar afkapten maakt het er niet veel beter op. Dan maar zonder effectjes verder spelen lijkt me...

Nee, Christian Death heeft mijn hart niet veroverd. Of dat nou door het magere bezoekersaantal kwam of doordat dit de laatste show van de tour was, ik weet het niet. Voor mij hoeven ze niet terug te komen. 30 jaar is mooi geweest voor rock ‘n roll, zodra je de 50 bent gepasseerd moet je country gaan spelen en alle puberale shock-rotzooi achter je laten. Jammer maar helaas dus.